Taaltraining Nederlands

Goed Nederlands spreken op de werkvloer is essentieel. Voor de aansluiting bij uw team, maar ook voor uw persoonlijke groei. U komt verder met correct taalgebruik, de juiste toon en een heldere formulering. Wilt u de Nederlandse taal beheersen op uw niveau? Ga voor een taaltraining Nederlands. Kies bijvoorbeeld zakelijk Nederlands, technisch Nederlands of financieel Nederlands bij The Square Mile. Incompany óf online!

Neem contact op

Welke taaltraining past bij u?

Welke taaltraining past bij u?

Selecteer uw taaltrainingSluit

Van spoedcursus NT2 tot taaltraining financieel Nederlands

Goede zakelijke communicatie kenmerkt zich door correct taalgebruik, zowel schriftelijk als mondeling. Dat geldt voor alle beroepen, sectoren en nationaliteiten. The Square Mile verzorgt taaltrainingen Nederlands voor financial executives, scheepsbouwers en bijvoorbeeld schoonmakers. De leerdoelen lopen sterk uiteen: de een wil zijn staatsexamen NT2 halen, de ander heldere rapporten schrijven.

Aanpak afgestemd op uw leerdoelen, niveau en context

Onze aanpak is even gevarieerd als de deelnemers. De taaltraining Nederlands stemmen wij af op uw leerdoelen, niveau en context − zowel zakelijk als privé. U volgt de taalcursus Nederlands incompany of online, individueel of met enkele collega’s. De duur, planning en inhoud passen wij aan naar uw behoeften. Waarom? Omdat wij geloven dat u alleen met een taaltraining op maat het beste uit uzelf haalt.

Voorbeelden Taaltraining Nederlands

Basiscursus Nederlands, niveau 1 (A1)

De basiscursus Nederlands is dé taaltraining voor mensen die geen of weinig kennis hebben van de Nederlandse taal. U begint bij de basis en ontwikkelt vaardigheden voor alledaagse situaties. Het belangrijkste leerdoel: eenvoudige zinnen begrijpen en hierop reageren. Op het gebied van spreken en luisteren leert u zich bijvoorbeeld redden in een winkel en op het station. U vergroot uw schrijf- en leesvaardigheid door te oefenen met standaardformulieren en advertenties. De onderwerpen die u wilt behandelen, kiest u zelf. The Square Mile helpt u graag bij de nadere invulling van een effectieve basiscursus Nederlands. Duur: 40-60 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Zakelijk Nederlands, niveau 2 (A2)

Deze taaltraining zakelijk Nederlands gaat een stapje verder dan de basiscursus Nederlands. U kiest voor deze training als u beschikt over enige basiskennis van de Nederlandse taal. U doet zelfvertrouwen op voor eenvoudige zakelijke situaties. U vergroot uw woordenschat en u leert uw mening geven, e-mails opstellen en korte telefoongesprekken voeren. U bekwaamt zich in het spreken, luisteren, lezen én schrijven over bekende situaties in uw werkomgeving. Wilt u voldoen aan de verwachtingen van uw bedrijf, klant of partner? The Square Mile maakt de taaltraining zakelijk Nederlands graag op maat voor u. Voor het beste resultaat brengt u uw eigen materiaal in, zoals brochures, productbeschrijvingen en prijslijsten. Duur: 40-60 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Zakelijk Nederlands, niveau 3 (B1)

Beheerst u al voldoende Nederlands om in dagelijks terugkerende, eenvoudige praktijksituaties te communiceren met zakenrelaties? Dan is deze taaltraining zakelijk Nederlands geschikt voor u. U vergroot uw nauwkeurigheid in woord en geschrift in alledaagse zakelijke situaties. U leert instructies geven, uw bedrijf presenteren en de basisconventies van zakelijke rapporten toepassen. In lijn met uw leerdoelen brengt u uw eigen onderwerpen in. Zo oefent u gesprekken die dagelijks voorkomen op uw werkvloer. The Square Mile biedt u een taaltraining zakelijk Nederlands waarvan u direct de vruchten plukt. Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Zakelijk Nederlands, niveau 4 (B2)

Deze taaltraining past bij u als u al functioneel kunt spreken over dagelijkse onderwerpen in het Nederlands. In de meeste zakelijke situaties kunt u zich redelijk redden, mits uw gesprekspartner meewerkt. Maar u wilt professioneler en overtuigender overkomen in een internationale businessomgeving. U leert uw toon aanpassen aan uw gesprekspartner, onderhandelen in commerciële situaties en diplomatiek omgaan met moeilijke telefoongesprekken. U breidt uw woordenschat uit en maakt minder grammaticale fouten. Ook leert u kort en bondig schrijven, verbetert u uw uitspraak en voelt u zich meer op uw gemak bij onverwachtse situaties. Deze taaltraining is maatwerk: u brengt uw eigen leerdoelen in en bepaalt samen met uw trainer waarop u de nadruk wilt leggen. Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Zakelijk Nederlands, niveau 5 (C1)

Deze taaltraining brengt uw zakelijk Nederlands naar een professioneel taalniveau. U verfijnt uw zakelijke taalvaardigheden en u wordt u bewust van nuances en stijl. U leert effectief presenteren, competent onderhandelen en gestructureerd en overtuigend schrijven in het Nederlands. U ontwikkelt complexer taalgebruik, verbetert uw woordkeuze per situatie en groeit uit tot een geoefend leider van vergaderingen. Iemand die zich spontaan kan opstellen in verwachte en onverwachte situaties. Voor een groot deel bepaalt uw eigen zakelijke inbreng de inhoud van de training. Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Zakelijk Nederlands, niveau 6 (C2)

Deze taaltraining zakelijk Nederlands is van de hoogste klasse. Deze training past bij u als u de Nederlandse taal al op een zeer hoog niveau beheerst. U wilt uitblinken in woord en geschrift en geen enkele zakelijke situatie aan toeval overlaten. Snel moedertaaltempo mag voor u geen obstakel zijn. Dat geldt ook voor accenten, complexe betogen, specialistische teksten en idiomatische uitdrukkingen. Met deze taaltraining brengt u uw taalvaardigheden naar een zeer professioneel niveau. Geschikt voor mensen voor wie ‘goed’ niet goed genoeg is. Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Zakelijk Nederlands voor ondersteunend personeel

Deze taaltraining zakelijk Nederlands is er speciaal voor mensen die een ondersteunende, administratieve functie vervullen. Een secretaresse of personal assistant is eerste aanspreekpunt, visitekaartje en organizer ineen. In deze taaltraining leert u effectief optreden als poortwachter van uw bedrijf. U vergroot uw zakelijke en sociale vaardigheden op de vier taalgebieden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. The Square Mile past de taaltraining aan naar de specifieke behoeften van uw bedrijf. Voorbeelden van leerdoelen: de juiste toon hanteren in e-mails, op een beleefde manier informatie controleren aan de telefoon en afspraken, vergaderingen en conferenties plannen. Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Correct Nederlands correspondentie en e-mail

Wilt u uw schrijfvaardigheid perfectioneren en betere rapporten, e-mails en brieven opstellen? En beheerst u de Nederlandse taal op B1-niveau of hoger? Dan is deze taaltraining zakelijk Nederlands geschikt voor u. U leert nauwkeuriger formuleren, de juiste toon kiezen en gestructureerd schrijven. Op basis van echte of fictieve cases die aansluiten bij uw functie en bedrijf. Belangrijke onderwerpen in deze taaltraining zijn: conventies op het gebied van lay-out, vaste uitdrukkingen en spelling, veelgemaakte fouten, correctietechnieken, leestekens en werkwoordstijden. Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Taaltraining technisch Nederlands

Goede technische krachten worden steeds schaarser in internationale organisaties. Hierdoor krijgen technische taalvaardigheden een steeds hogere prioriteit. De taaltraining technisch Nederlands is speciaal bedoeld voor technische professionals, zoals engineers, productiemedewerkers en de Technische Dienst. U maakt zich het technische jargon eigen en leert effectief communiceren met technische en niet-technische gesprekspartners. De taaltraining wordt aangepast aan de technische omgeving waarin u werkzaam bent. Voorbeelden van onderwerpen: goede veiligheidsvoorschriften opstellen, onderhandelen over planning en kosten, technische tekeningen lezen en projectreportages schrijven. Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Taaltraining Nederlands voor expats

Het leven als expat kan uitdagend zijn vanwege de taalbarrières. De taaltraining Nederlands voor expats is altijd maatwerk en helpt u bij het leren van de Nederlandse taal. Of het nu gaat om smalltalk in de kantine of het geven van een presentatie. De trainingen zijn individueel te volgen of in een kleine groep met andere expats. Meer informatie over taaltrainingen Nederlands voor expats.