Cursus Duits, praktisch en effectief!

Een cursus Duits bij taleninstituut The Square Mile gaat verder dan het vlot bestellen van een kopje koffie. De insteek van de taalcursus en de trainingsvorm wordt bepaald naar aanleiding van uw behoeften. Afhankelijk van uw wensen, niveau, beroep en situatie zal een passende taalcursus (cursus technisch Duits, cursus juridisch Duits, cursus zakelijk Duits, spoedcursus, etc.) gemaakt worden.

Neem contact op

Kies uw taal

Bekijk alle taaltrainingen

Kies uw taal

Selecteer uw taalSluit

Maatwerk cursus Duits

Met uw leerdoel en leerstijl voor ogen worden passende leermiddelen ingezet. Dit resulteert in een taalcursus Duits op maat. U volgt uw cursus gewoon op kantoor of op afstand, online via MS Teams, Webex of Zoom. Als individu of in een groep samen met collega’s.

Onze cursus Duits betreft een opleiding waarbij u het volgende kunt verwachten:

  • Kwalitatief en zeer hoogstaande opleiding
  • Flexibele en doelgerichte aanpak, praktisch en effectief!
  • Taaltraining door ervaren native speaker trainers
  • 100% interactie met uw taaltrainer Duits
  • Diverse varianten mogelijk; van spoedcursus Duits tot workshop
  • Duits spreken en schrijven

Uw taalcursus Duits wordt gegeven door zeer ervaren native speaker taaltrainers, vaak met specifieke technische, zakelijke of financiële achtergronden. Binnen de cursus zal er aandacht worden besteed aan Duits spreken en schrijven, afgestemd op uw huidige niveau en doelstelling. Wilt u meer weten over de cursusinhoud? Onder aan de pagina kunt u een omschrijving vinden van het taalniveau en de bijbehorende aandachtspunten. Is het lastig om uw startniveau in te schatten? Probeer dan onze taalniveautest.

Van spoedcursus Duits tot workshop

De insteek van de cursus en de trainingsvorm wordt bepaald naar aanleiding van uw behoeften en agenda. Zo is een intensieve spoedcursus zeer geschikt als u binnen een korte periode de stof eigen wilt maken. Een spoedcursus Duits kan zowel online plaatsvinden als incompany en kan individueel gevolgd worden of met een groep collega’s. Wilt u een specifieke vaardigheid trainen, zoals het geven van een presentatie? Dan kan een workshop een fijne werkvorm zijn. Kies bijvoorbeeld voor een workshop voor kleine groepen collega’s. Afhankelijk van het onderwerp duurt een workshop 2 of 4 dagdelen van 4 uur.

Kwalitatieve taalcursus Duits

Heeft u vragen over uw cursus Duits of wilt u meer informatie? Wij staan u graag te woord. Wij doen graag al het mogelijke om tevredenheid te garanderen. Om de twee jaar laten wij door CEDEO onze dienstverlening keuren. Het streven is een score van 100% klanttevredenheid! Ons taalinstituut biedt taaltrainingen in ieder gewenste taal en richt zich vooral op bedrijven, non-profit organisaties en (semi)overheid. Of het nu gaat om een individuele training of een cursus Duits voor 200 werknemers; geen opdracht is ons te groot of te klein. Maak eens kennis met onze taaltrainers!

Taalcursussen Duits

Basiscursus Duits, niveau 1 (A1)

De basis Duitse cursus is bijzonder geschikt voor degenen die weinig tot geen kennis hebben van de Duitse taal. U begint bij de fundamenten, zoals het begrijpen van eenvoudige zinnen en het adequaat kunnen reageren. De focus ligt op spreken en luisteren. Daarnaast krijgen praktische schrijf- en leesvaardigheden ook de nodige aandacht. De specifieke onderwerpen die u wilt behandelen, kunt u zelf kiezen. De taaltrainer Duits zorgt voor intensieve begeleiding. De totale duur van de cursus is tussen de 40 en 60 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, gespreid over een periode van 2 tot 16 weken.

Zakelijk Duits, niveau 2 (A2)

Deze zakelijke Duitse cursus gaat een stap verder dan de basisopleiding. Deze training is ideaal voor degenen die al enige basiskennis van de Duitse taal hebben. De taalcursus biedt u het vertrouwen om eenvoudige zakelijke situaties aan te kunnen. U zult uw woordenschat vergroten en leren hoe u uw mening kunt uiten, e-mails kunt opstellen en korte telefoongesprekken kunt voeren. U zult uw vaardigheden verbeteren in spreken, luisteren, lezen en schrijven in vertrouwde situaties binnen uw werkomgeving. Als u wilt voldoen aan de verwachtingen van uw bedrijf, klanten of partners, staat The Square Mile klaar om de zakelijke Duitse taaltraining op maat voor u te verzorgen. Om het beste resultaat te behalen, kunt u uw eigen materialen meenemen, zoals brochures, productbeschrijvingen en prijslijsten. De totale duur van de cursus is tussen de 40 en 60 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, gespreid over een periode van 2 tot 16 weken.

Zakelijk Duits, niveau 3 (B1)

Heeft u al voldoende beheersing van de Duitse taal om met zakelijke contacten te communiceren in alledaagse, herhaaldelijke situaties? Dan is deze B1 taaltraining speciaal voor u. U zult uw precisie in zowel gesproken als geschreven taal vergroten binnen alledaagse zakelijke contexten. U zult leren hoe u instructies kunt geven, uw bedrijf kunt presenteren en de basisrichtlijnen van zakelijke rapporten kunt toepassen. Afgestemd op uw leerdoelen heeft u de mogelijkheid om uw eigen onderwerpen in te brengen, waardoor u kunt oefenen met gesprekken die zich dagelijks voordoen op de werkvloer. Bij The Square Mile bieden we een zakelijke Duitse taaltraining aan waarvan u onmiddellijk de voordelen zult ervaren. De cursus heeft een duur van 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, verspreid over een periode van 2-16 weken.

Zakelijk Duits, niveau 4 (B2)

Deze taaltraining is geschikt voor u als u al functioneel kunt communiceren over alledaagse onderwerpen in het Duits. In de meeste zakelijke situaties kunt u zich redelijk redden, op voorwaarde dat uw gesprekspartner meewerkt. Echter, u streeft ernaar om professioneler en overtuigender over te komen binnen een internationale zakelijke omgeving. U zult leren hoe u uw toon kunt aanpassen aan uw gesprekspartner, hoe u kunt onderhandelen in commerciële contexten en hoe u diplomatiek kunt omgaan met uitdagende telefoongesprekken. Uw woordenschat zal uitbreiden en u zult minder grammaticale fouten maken. Tevens zult u leren om beknopt te schrijven, uw uitspraak te verbeteren en zich comfortabeler te voelen bij onverwachte situaties. Deze taaltraining wordt op maat gemaakt: u kunt uw eigen leerdoelen aandragen en samen met uw trainer bepalen waar de nadruk op moet liggen. De totale duur van de cursus is 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, verspreid over een periode van 2-16 weken.

Zakelijk Duits, niveau 5 (C1)

Deze cursus tilt uw zakelijk Duits naar een professioneel niveau. U verfijnt uw zakelijke taalvaardigheden en ontwikkelt een bewustzijn van nuances en stijl. U zult leren om effectief te presenteren, bekwaam te onderhandelen en gestructureerd en overtuigend te schrijven in het Duits. U zult uw taalgebruik complexer maken, uw woordkeuze aanpassen aan verschillende situaties en uitgroeien tot een ervaren voorzitter van vergaderingen. U zult in staat zijn om spontaan op te treden in zowel verwachte als onverwachte situaties. Een groot deel van de inhoud van de training wordt bepaald door uw eigen zakelijke input. De cursus heeft een duur van 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, verspreid over een periode van 2-16 weken.

Zakelijk Duits, niveau 6 (C2)

Deze topklasse zakelijke Duitse taaltraining is van het hoogste niveau. Als u de Duitse taal al op een zeer gevorderd niveau beheerst, is deze training ideaal voor u. U streeft ernaar om uit te blinken in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie en u wilt geen enkele zakelijke situatie aan het toeval overlaten. Zelfs moedertaalsnelheid vormt voor u geen obstakel. Dit geldt ook voor accenten, complexe betogen, gespecialiseerde teksten en idiomatische uitdrukkingen. Met deze taaltraining tilt u uw taalvaardigheid naar een uiterst professioneel niveau. Dit programma is geschikt voor mensen die ‘goed’ simpelweg niet goed genoeg vinden. De cursus heeft een duur van 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, verspreid over een periode van 2-16 weken.

Cursus Duits voor ondersteunend personeel

Deze taalcurus Duits is speciaal ontworpen voor personen die een ondersteunende en administratieve rol vervullen. Of u nu een secretaresse of personal assistant bent, u fungeert als het eerste aanspreekpunt, visitekaartje en organisator in één. In deze taaltraining leert u doeltreffend te handelen als de poortwachter van uw bedrijf. U zult uw zakelijke en sociale vaardigheden verbeteren op alle vier taalgebieden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. The Square Mile past de taaltraining aan op basis van de specifieke behoeften van uw bedrijf. Enkele voorbeelden van leerdoelen zijn: het juiste taalgebruik hanteren in e-mails, op een beleefde manier informatie controleren aan de telefoon, en het plannen van afspraken, vergaderingen en conferenties. De duur van de cursus is 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, verspreid over een periode van 2-16 weken.

Taalcurus Duits correspondentie en e-mail

Wilt u uw schrijfvaardigheid verfijnen en hoogwaardige rapporten, e-mails en brieven kunnen opstellen? Als u al een beheersing heeft van de Duitse taal op B1-niveau of hoger, dan is deze zakelijke Duitse taaltraining ideaal voor u. U zult leren om preciezer te formuleren, de juiste toon te kiezen en gestructureerd te schrijven, gebaseerd op echte of fictieve cases die aansluiten bij uw functie en organisatie. Essentiële onderwerpen in deze training omvatten conventies voor lay-out, vaste uitdrukkingen en spelling, veelvoorkomende fouten, correctiemethoden, leestekens en werkwoordstijden. De cursus beslaat een tijdsbestek van 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, en kan over een periode van 2-16 weken plaatsvinden.

Taalcursus Duits voor helpdeskmedewerkers

Deze cursus is specifiek ontworpen voor helpdeskmedewerkers die hun mondelinge en schriftelijke communicatie willen versterken. Bent u regelmatig in contact met klanten en leveranciers via telefoon of e-mail? En beheerst u de Duitse taal op B1-niveau of hoger? Dan is deze taaltraining de ideale keuze om uw professionaliteit, klantgerichtheid en effectiviteit te versterken. Naast de basisprincipes van telefoneren en schrijven, zult u verschillende belstrategieën eigen maken. Deze omvatten duidelijke uitleg geven, gericht advies verstrekken, problemen oplossen en omgaan met uitdagende klanten van diverse nationaliteiten. The Square Mile past de training graag aan uw behoeften aan. De duur van de cursus is 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, verspreid over een periode van 2-16 weken.

Taaltraining Financieel Duits

De taaltraining financieel Duits wordt op maat gemaakt voor financiële experts in de internationale zakelijke wereld. Bent u op zoek naar effectievere communicatie over financiële onderwerpen? Of het nu met senior managers op financieel gebied is of met niet-financiële gesprekspartners, deze financiële taaltraining zal uw kennis, taalvaardigheden en zelfvertrouwen vergroten. Met een instapniveau van B1 of hoger, bent u verzekerd van vooruitgang. U zult uw spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheden verbeteren. Bijzondere aandacht wordt besteed aan zakelijk telefoneren, presenteren en rapporteren. U zult vertrouwd raken met financieel jargon, leren hoe u financiële informatie duidelijk kunt overbrengen en uw schrijfstijl verbeteren. De specifieke inhoud van de taaltraining wordt in overleg met uw taaltrainer bepaald, die zelf ook een achtergrond heeft in financiën. De cursus beslaat een duur van 30-40 uur, verdeeld over lessen van 2 of 3 uur, verspreid over een periode van 2-16 weken.