Taaltrainingen voor automatisering in glastuinbouw

In het buitenland staat het Nederlandse Westland bekend om zijn glastuinbouwexpertise. Ook bij WPS merken we steeds meer internationale interesse van kwekers en plantresearchbedrijven. We bieden automatiseringsoplossingen voor projecten in Europa en Noord-Amerika. Dan is het natuurlijk fijn als onze mensen zich verstaanbaar kunnen maken in de taal van het land waarin ze werken.

 Heel positief over The Square Mile

Een aantal jaren geleden hebben we voor het eerst de hulp ingeroepen van The Square Mile, voor een trainingstraject Engels. Momenteel ronden we een incompany taaltraining Duits af voor projecten in Duitsland. Beide keren viel mij op hoe goed The Square Mile meedenkt: ze zijn flexibel, er zijn korte lijnen met de taaltrainer en ze werken vanuit een persoonlijke aanpak. Zo kijkt de trainer echt goed naar wat iedere cursist nodig heeft om te kunnen groeien. Ik ben heel positief over de samenwerking!

Nadruk op communicatie en techniek

Bij onze taaltrainingen lag de nadruk op communiceren en minder op het schrijven. Ook was er ruimte voor technische termen die in onze branche gebruikelijk zijn. Hierdoor kunnen onze medewerkers onze klanten nu op de juiste manier, met technische vaktermen, te woord staan. Met dat resultaat gaan zij vol vertrouwen aan de slag in het buitenland en daar zijn wij enorm trots op!

Nelleke van der Weiden
HR Medewerker WPS

 

Door werkgerelateerde ervaring heb ik mijn kennis van de Engelse taal niet gelijkmatig over de verschillende onderdelen ontwikkeld. Door de lessen werd duidelijk waar wat extra aandacht nodig was en hier werd tijdens de lessen specifiek op ingezet. Daarnaast sloot de cursus zeer goed aan op mijn werkzaamheden. Dit kan zijn door: een vergadering samen voor te bereiden, waarbij zelfs aandacht was voor cultuurverschillen; een belangrijke e-mail door te nemen en te verbeteren; of een door mij geschreven document te reviewen.

“One of the best courses I’ve taken”

‘Hands down this was one of the best courses I have taken. Learning new languages has always been a bit of a challenge for me so I had some reservations about signing up initially. However, after the first class any pre-existing reservations I had quickly disappeared.

A ton of patience

The classes were very well presented and interactive. My utmost compliments to Joan for this as it takes a ton of patience and skills to help a group of individuals with differing language skills, backgrounds, etc. to collectively learn a new language at a pace that accommodates everyone.

A real game changer

Over the past few months my understanding of Dutch has vastly improved, which allowed me to become more aware of my surrounds (i.e. announcements on trains when experiencing technical difficulties, communicating with people in stores and restaurants etc). This has really been a game changer for me and I am truly grateful to have had this opportunity.’

Melissa Night

Lendahand Rotterdam

My impression after two lessons is that Mieke is good teacher and great professional. I already tried few times to learn Dutch but with poor results. At this point I know that I’m making progress and that’s just beginning so I’m looking forward for next lessons.  10/10 points

Konrad

VDL

‘VDL Groep blij met snel schakelen van The Square Mile’

Bussen, stalen masten en agrotechnische systemen. VDL Groep is een groot industrieel bedrijf dat internationaal opereert. Het is daarom voor diverse functies belangrijk om te communiceren in andere talen. De taaltrainingen die wij onze medewerkers bieden, verzorgt The Square Mile allemaal. Sinds augustus 2019 werken we intensief samen en ik moet zeggen: dat is erg fijn. The Square Mile regelt het totale inschrijf- en intakeproces. Ook maken zij een planning voor de tijden en locaties, koppelen ze de juiste taaltrainer aan de juiste trainingsgroep en verzorgen zij het vakinhoudelijke deel.

Veel evalueren en snel schakelen

De organisatiekracht van The Square Mile is opvallend. Er zijn veel contactmomenten tussen VDL Groep en The Square Mile en we evalueren regelmatig hoe alles loopt. Steeds weer blijkt dan dat The Square Mile goed meedenkt en snel kan schakelen. Tijdens een evaluatie kwamen we er bijvoorbeeld achter dat een medewerker niet in de juiste niveaugroep zat. We hebben hem een plaats aangeboden in een andere groep en daar voelde hij zich veel meer op zijn gemak. Het niveau paste beter bij hem, waardoor hij de taaltraining succesvol heeft kunnen afronden. Dat was anders misschien niet gebeurd.

Voordelen voor VDL-medewerkers

Dankzij de kwaliteiten van The Square Mile kunnen wij onze medewerkers goed en gericht taalonderwijs bieden: Nederlands, Engels Duits en Frans. Zij leren de taal beter beheersen, krijgen meer zelfvertrouwen om de taal te gebruiken en als bijkomend voordeel leren ze elkaar beter kennen. Dat wordt gewaardeerd. Sinds wij de informatie over de taaltrainingen beschikbaar hebben gesteld, hebben veel medewerkers zich opgegeven. Ze zijn tevreden over de inhoud van de taaltrainingen en over de kundige taaltrainers. Sommige medewerkers zijn zelfs al begonnen aan een vervolgtraining!

Rob Bloks
Coördinator Praktijkopleider VDL Nederland bv

Ik heb weer veel geleerd van de trainster, ook online kreeg ik uitstekende les. De training was zeer interactief, goede uitdagende digitale voorbereiding, lesstof werd uitgezocht bij persoonlijke interesses cursist. Ook via FaceTime uitstekende lessen en feedback.

‘The Square Mile kijkt naar het bedrijf én naar de persoon’

Alles kan. Die instelling van The Square Mile vind ik heel prettig. Het is een taalinstituut met een persoonlijke aanpak en een strakke logistieke organisatie. Ze kijken niet alleen naar het bedrijf, maar ook naar de persoon. Wat vraagt je business, waar ga je heen en wat heb je nodig om jezelf te ontwikkelen? Die aanpak sluit goed aan bij ABN AMRO. Al jarenlang is The Square Mile een van onze 40 vaste suppliers. Toen ik laatst een taaltraining Zakelijk Engels nodig had voor 700 medewerkers, vertrouwde ik volledig op hun professionaliteit. En terecht, ze spannen zich bovenmatig goed in.

Open training of maatwerk

ABN AMRO krijgt steeds meer internationale klanten. Dat vraagt extra mondelinge vaardigheden van onze medewerkers. Zij willen correct en met zelfvertrouwen in het Engels kunnen communiceren. Niet alleen over het afsluiten van een bankrekening, maar bijvoorbeeld ook over hypothecair advies. Soms volstaat een open taaltraining, waarbij onze medewerkers samen met deelnemers buiten de bank werken aan hun mondeling Engels. Maar voor een specifieke doelgroep met specifieke leerdoelen werkt een maatwerktraining beter. The Square Mile biedt dan als maatwerktrainer echt uitkomst.

Leerspecialist met pensioen

Nu zit mijn samenwerking met The Square Mile erop. Niet omdat het partnerschap met ABN AMRO stopt, maar na ruim 45 jaar ga ik met pensioen. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik een mooie loopbaan heb gehad. Ik ben begonnen als kantoordirecteur, maar de afgelopen 35 jaar heb ik me vooral beziggehouden met leren en ontwikkelen. Ik faciliteerde medewerkers in hun ontwikkeling en adviseerde over leeraanbod in het domein persoonlijke ontwikkeling. Daar vallen ook de taaltrainingen van The Square Mile onder. Wat ik ga doen? Eerst genieten van de sabbatical die ik heb opgenomen!

Ed Jacobs. People Development Consultant
ABN AMRO

Ik ben erg tevreden over deze training. Jacque heeft in de opzet van de cursus zeer sterk rekening gehouden met mijn wensen (vnl. gericht op spreken), en nog verder gekeken naar andere verbeterpunten vanuit haar perspectief. Ik vond het prettig dat we per week zelf afspraken konden maken over de hoeveelheid huiswerk en progressie, en dat de invulling van de lessen zelf ook erg flexibel was. Een lesboek als basis voor de trainingen vond ik een prettige werkwijze. Ook was Jacque’s bereikbaarheid buiten de lessen erg goed. Tot slot, ik heb het idee dat mijn Engels qua spraak verbeterd is en ik voel me dan ook een stukje comfortabeler wanneer ik Engels moet spreken.

Melissa, Financial Sector, 7 januari 2019

‘Taaltraining Engels? Onze mensen krijgen er geen genoeg van’

De samenwerking tussen The Square Mile en Florensis is intensief. In de afgelopen vier jaar hebben wij eigenlijk altijd wel een trainingstraject lopen. Soms een individuele taaltraining Zakelijk Engels, maar vaak ook groepstaaltrainingen. Gericht op telefoneren of mailen in het Engels bijvoorbeeld. Momenteel loopt er ook een groepstraining Nederlands voor onze Poolse medewerkers. Ik schat dat we per jaar zo’n vijftien à twintig man trainen. En wat denk je? Na één training wil iedereen door. Dat is een groot compliment voor The Square Mile.

Eén docent voor alle cursussen

Als belangrijk pluspunt noemen de deelnemers de duidelijke en geduldige uitleg van de docent. Wat ik daarbij zelf fijn vind, is dat we voor onze cursussen Engels altijd dezelfde docent krijgen. Hij kent ons bedrijf dus goed en hij weet wat wij belangrijk vinden. Zo past hij de opdrachten bij de leerboeken altijd aan Florensis aan. Ook evalueert hij tussentijds of de vooraf vastgestelde leerwensen nog gelden. Heel praktisch! En elke les begint met een informeel gesprek. Dat geeft de deelnemers de kans om rustig op gang te komen in het Engels.

Totaalpakket in professionaliteit

Ik verwacht dat Florensis en The Square Mile nog lang blijven samenwerken. Als veredelaar en leverancier van jonge planten heeft Florensis productielocaties en saleskantoren in verschillende landen. De onderlinge voertaal voor veel functies is dus Engels. Hebben we een taaltrainer nodig, dan kan ik me geen betere voorstellen dan The Square Mile. Zij zijn enorm professioneel, dat blijkt uit alles. Hun aanpak, de communicatie, de inhoud van de taaltrainingen, de docent en de flexibiliteit als er wijzigingen zijn. Een totaalpakket in professionaliteit!

Monique van Loock, 6 mei 2019
HR Business Partner, Florensis
De training was zeer goed. Aandacht op persoonlijk vlak en kennis van bedrijf maakte de training aantrekkelijk.
De trainer was uitstekend en begripvol, ze wist elke keer weer waar de angel zat en kon daar uitstekend op inspelen

Wanda, Customer Services

11 oktober 2018

De ontzorging van The Square Mile is echt onderscheidend

In het eerste kennismakingsgesprek had ik direct een klik met The Square Mile. Voor ons ingenieurs- en adviesbureau DGMR zocht ik een fijne taalpartner die de training Zakelijk Engels kon verzorgen. Ik heb met diverse partijen gesproken. The Square Mile stak er met kop en schouders bovenuit. Wat me vooral aansprak was hun persoonlijke benadering en het laagdrempelige contact. Ze luisterden goed naar ons, kenden de branche al en snapten waar onze behoeftes lagen. Heel fijn! We zaten direct op dezelfde lijn.

Lees meer

Zakelijk Engels

Inmiddels zijn we diverse taaltrainingen Zakelijk Engels verder. Zestien van onze collega’s hebben grote stappen gemaakt in hun Engelse taalvaardigheid. Hun belangrijkste leerdoel? Voor onze nationale en internationale projecten wilden ze een professionele gesprekspartner zijn. Met zelfvertrouwen goedlopende en grammaticaal goede gesprekken voeren. Dat is gelukt. Deelnemers geven alleen maar positieve reacties. Ze vinden de leerinhoud heel bruikbaar en staan nu steviger in hun schoenen als ze Engels spreken.

Complete ontzorging

Niet alleen de deelnemers zijn tevreden, ik ook. The Square Mile heeft de verwachtingen uit het eerste kennismakingsgesprek meer dan waar gemaakt. De communicatie gaat heel soepel. Het enige wat ik hoef te doen is een vergaderruimte regelen waar de taaltrainingen kunnen plaatsvinden. Verder heb ik nergens omkijken naar. Die complete ontzorging is echt onderscheidend. Snel schakelen, afspraken naleven, netjes communiceren. Ik ben heel blij met The Square Mile als taalpartner!

Erik van der Heide, 17 april 2019
HR-adviseur, DGMR

Goede effectieve cursus, die mij heeft geholpen mijn gevoel voor het Engels wat te versterken en die mij de handvatten geeft om zelf verder te gaan om een en ander verder te perfectioneren. De tutor was bekwaam en kon de zaak goed uitleggen.

Wouter, ABN Amro

11 oktober 2018

Groeiende samenwerking: van één naar drie talen – Koppert Biological Systems

Het is echt ongelooflijk hoeveel taalinstituten er zijn in Nederland. Daar kwam ik een aantal jaar geleden achter, toen ik voor onze anderstalige medewerkers een taaltraining Nederlands zocht. Koppert Biological Systems is een internationaal bedrijf dat duurzame oplossingen zoekt om de productiviteit van gewassen te verbeteren. In Nederland werken we met mensen uit diverse buitenlanden. Onze werkgever wilde een incompany training Nederlands onder werktijd mogelijk maken. Van de taalinstituten die ik heb gesproken was The Square Mile het enige bureau dat volledig gecertificeerd was voor de subsidie Tel mee met Taal.

Lees meer

Forse subsidie

De subsidie Tel mee met Taal is gericht op anderstaligen die in het Nederlands willen leren communiceren op A2-niveau. Om laaggeletterdheid te verminderen stelt de overheid vergoedingen beschikbaar tot 70 procent van de opleidingskosten. Dat is een forse bedrage. Dankzij de subsidie werd onze opleidingsinvestering makkelijker te dragen. Ik ben heel blij met mijn keuze. De samenwerking met The Square beviel zo goed dat ik voor dit jaar alweer drie nieuwe taalcursussen op de planning heb staan: Nederlands, Spaans en Engels. Het leerdoel voor elke individuele deelnemer: een niveau hoger komen, of dat nu A2 of C2 is.

Strakke organisatie

Waar ik vooral blij mee ben, is de strakke organisatie van The Square Mile. Ik hoefde zelf niet na te denken en ook niets te controleren: de organisatie werd me snel en goed uit handen genomen. Zo hield mijn vaste contactpersoon mij altijd op de hoogte van de afwezigen. Mijn mailbox stroomde dus niet vol met planningsmailtjes over en weer. Wat een verademing! Ik kon vol vertrouwen achteroverleunen en mijn tijd gebruiken voor andere leervragen en trainingsdraaiboeken. Er werken per slot van rekening nog 450 mensen bij Koppert Nederland, die ik graag verder wil helpen.

Anne Houben, 5 februari 2019
Learning & Development Advisor, Koppert Biological Systems

The perfect match between tutor and student made the training useful, interesting and inspiring.

Margreet, 21 juni 2018

Naktuinbouw: ‘Met The Square Mile heb je nergens omkijken naar’

Wat ik zo fijn vind aan The Square Mile is dat ze me heel veel uit handen nemen. Dat merkte ik een aantal jaar geleden al toen ik de eerste opleidingsvraag van Naktuinbouw bij hen neerlegde. We zochten een incompany taaltraining Engels. The Square Mile zei direct: dat gaan wij voor je regelen. Ze namen contact op met alle geïnteresseerden, organiseerden de intakegesprekken, brachten de leerwensen in kaart en kwamen met een keurige offerte. Echt, ik heb er niet veel aan hoeven doen. Ook niet toen het traject eenmaal liep. De opzet van de training, de docent, de tussenevaluaties: ik had nergens omkijken naar en iedereen was enthousiast.

Lees meer

Cursus Nederlands voor anderstaligen

Bij alle nieuwe taalopleidingsvragen denk ik daarom eerst aan The Square Mile. Nu zijn we bezig met een cursus Nederlands voor twee groepen van drie anderstaligen die bij Naktuinbouw werken. Om goed te kunnen samenwerken, willen zij zich meer vertrouwd voelen met de Nederlandse taal. Sommigen spreken al een aardig woordje Nederlands, anderen iets minder. In de cursus van The Square Mile is er naast spreekvaardigheid ook aandacht voor de gebruiken en gewoonten van Nederland. Wat ik terughoor van de deelnemers is dat ze binnen hun trainingsgroep hun angst overwinnen om te spreken. Heel belangrijk!

Subsidie Tel mee met Taal

Als de eerste cursus Nederlands is afgerond, komt er hoogstwaarschijnlijk een vervolg voor wie daar behoefte aan heeft. Dat is mede mogelijk dankzij de subsidie Tel mee met Taal die de overheid beschikbaar stelt om laaggeletterdheid te verminderen. Voor trajecten met werknemers wordt maximaal 70 procent van de opleidingskosten vergoed, een aanzienlijk deel dus. Het aanvraagproces is soepel verlopen en we hebben het maximumbedrag mogen ontvangen. Dat is ook te danken aan The Square Mile, dat als professioneel taalinstituut aan alle eisen voldoet. Ik kan niet anders zeggen: ik ben heel positief over de samenwerking!

Jolanda van der Meer
Adviseur Personeel & Organisatie, Naktuinbouw

23 januari 2019

Individuele training en zonder doel uit oog te verliezen, is iedere sessie tailor-made. Erg goede trainer, zijn aanpak bevalt me erg goed en ik steek er veel van op.

Rob, Director Accounting, 11 juni 2018

The Square Mile heeft zijn belofte meer dan waar gemaakt

Al vanaf het allereerste contact was ik enthousiast over The Square Mile. Zij reageerden snel, gaven advies op maat en het klikte direct met de taaltrainer aan wie ik werd voorgesteld. Die klik vond ik heel belangrijk. Ik wilde een intensieve individuele taaltraining zakelijk Engels volgen: 2,5 uur per week gedurende vier maanden. Dan heb je echt een taaltrainer nodig bij wie je je op je gemak voelt. Iemand die zo gedreven, enthousiast en flexibel is dat je jezelf naar een hoger level weet te krijgen. Dat was zo bij mijn taaltrainer van The Square Mile. Wij werkten in een fijne flow samen aan de vraagstukken waar ik tegenaan liep in mijn werk. Dat heeft mij enorm geholpen!

Lees meer

Persoonlijk klik én inhoudelijk deskundig

Naast de persoonlijk klik ben ik ook erg te spreken over de inhoudelijke deskundigheid. Ik werk als gecertifieerde veiligheidskundige bij woningcorporatie Ymere. Het is mijn verantwoordelijkheid dat iedereen de wetten en regels op het gebied van veilig werken kent én opvolgt. Dat is een groot gebied: van ergonomie tot werken op hoogte en van het kantoorklimaat tot agressie op de werkvloer. Heel leuk, maar ook vrij complex. Want er zijn nogal wat wetten en regels! En bovendien zijn ze bijna allemaal in het Engels. Samen met mijn taaltrainer heb ik me het juridische jargon eigengemaakt, wetboeken uitgeplozen en zonder angst leren converseren.

Van juridisch lezen tot zinvol huiswerk

De lessen zakelijk Engels waren heel gevarieerd. Naast lezen, schrijven, luisteren en praten gebruikten we internet, YouTube en flipovers om dichter bij de kern van de materie te komen. Ik kreeg zinvol huiswerk mee en er was altijd tijd om dat goed na te bespreken. Ook hield ik een dagboek bij. Niet zozeer om mijn voortgang te monitoren, maar vooral om bij te houden wat ik aan Engels heb gedaan. Ik heb zo vreselijk veel geleerd en gedaan in vier maanden tijd. Dat had ik van tevoren nooit kunnen bedenken. Als ik nu een vergadering heb bij industriële bedrijven, dan ga ik daar met zelfvertrouwen naartoe. Want ik weet nu precies waar het over gaat!

Lia Schmitt, 5 maart 2018
Coördinator Veiligheid, Gezondheid en Welzijn Ymere

De training voldeed aan mijn behoeften. We hadden een hele goede lerares en de groepssamenstelling was ook fijn. Kleine groep en zaten allemaal op hetzelfde niveau. Goed gescreend.

Taaltraining Engels, 15 mei
TU Delft

‘The Square Mile organiseerde leuke en leerzame pubquiz voor Adyen’

Sinds het begin van onze samenwerking in 2014 is The Square Mile onmisbaar voor ons. Als Nederlandse specialist in internetbetalingen is Adyen zeer internationaal georiënteerd. Onze medewerkers komen uit allerlei hoeken van de wereld en doen ook overal zaken. Goede taalkennis is dus cruciaal. The Square Mile verzorgt niet alleen zakelijke taaltrainingen Engels en Duits voor Adyen, maar ook conversatiecursussen Nederlands. Het initiatief van een aantal weken geleden spande de kroon: zij hebben een pubquiz georganiseerd als kick-off voor de nieuwe cursussen Nederlands.

Lees meer

Schot in de roos

Voor de 35 nieuwe deelnemers aan de converstatiecursussen Nederlands wilde ik eens iets extra’s doen. Iets spannends waar mensen naar uit konden kijken en iets wat ze niet zo snel zouden vergeten. Ik zocht een leuk en leerzaam event dat ook de teambuilding zou versterken. Het werd de pubquiz en dat was een schot in de roos. The Square Mile bedacht serieuze, goed te beantwoorden vragen over de Nederlandse taal en cultuur en voor tussendoor een aantal bonusvragen over grappige weetjes. Hoeveel provincies heeft Nederland? Welke talen spreken ze er? Hoelang duurde het voordat het laatste kabinet er was?

Leren moet leuk zijn

Het fun-element van de pubquiz werkte goed, net als de Nederlandse biertjes, kaasblokjes en bitterballen. Het werd een erg gezellige avond, voor zowel de deelnemers als de taaltrainers van The Square Mile. Ik hoor mensen er nog steeds over praten. Ook zijn er nieuwe aanmeldingen gekomen voor de cursussen Nederlands, maar die zijn al in volle gang. Wie weet komt er volgend jaar wel weer een pubquiz. Natuurlijk met The Square Mile als organisator, want zij weten als geen ander dat leren leuk moet zijn!

Foto van Tré Sweeney

Tré Sweeney, 27 oktober 2017
Knowledge Manager Adyen

Een beroepsgerichte training die ons heeft geleerd om niet te moeilijk te denken en het eenvoudig te houden, dat komt het best over bij de donor. Dit was precies de bedoeling.

Donorassistente, 4 mei 2018
Sanquin Bloedvoorzieningen

Met Maria heeft uw organisatie goud in handen. Ik zal haar daarom altijd adviseren bij andere professionals.

Parwesh, 10 mei, 2018
Accountants kantoor

Het heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Leerzaam, praktijkgericht en tijd voor interactie en wat humor. Top.

Marcel, Teamleider Schiphol, 5 april 2018

Prima training waarbij veel oog is voor de dagelijkse praktijk en technische taal. Ik heb er veel van geleerd in een ontspannen sfeer. Alle lessen waren geweldig om te volgen en de trainster heeft veel naar behoeften getraind en dat was heel erg nuttig (werk gerelateerd).

Sanquin, 7 februari 2018
De mondelinge les sluit goed aan op onze dagelijkse conversaties die we aan de balie en de telefoon hebben.Ook leuk te lezen dat jullie 50 euro doneren aan het KWF.

Sandra, C-Medewerker, 27 november 2017