The Square Mile heeft zijn belofte meer dan waar gemaakt

Al vanaf het allereerste contact was ik enthousiast over The Square Mile. Zij reageerden snel, gaven advies op maat en het klikte direct met de taaltrainer aan wie ik werd voorgesteld. Die klik vond ik heel belangrijk. Ik wilde een intensieve individuele taaltraining zakelijk Engels volgen: 2,5 uur per week gedurende vier maanden. Dan heb je echt een taaltrainer nodig bij wie je je op je gemak voelt. Iemand die zo gedreven, enthousiast en flexibel is dat je jezelf naar een hoger level weet te krijgen. Dat was zo bij mijn taaltrainer van The Square Mile. Wij werkten in een fijne flow samen aan de vraagstukken waar ik tegenaan liep in mijn werk. Dat heeft mij enorm geholpen!

Lees meer

Persoonlijk klik én inhoudelijk deskundig

Naast de persoonlijk klik ben ik ook erg te spreken over de inhoudelijke deskundigheid. Ik werk als gecertifieerde veiligheidskundige bij woningcorporatie Ymere. Het is mijn verantwoordelijkheid dat iedereen de wetten en regels op het gebied van veilig werken kent én opvolgt. Dat is een groot gebied: van ergonomie tot werken op hoogte en van het kantoorklimaat tot agressie op de werkvloer. Heel leuk, maar ook vrij complex. Want er zijn nogal wat wetten en regels! En bovendien zijn ze bijna allemaal in het Engels. Samen met mijn taaltrainer heb ik me het juridische jargon eigengemaakt, wetboeken uitgeplozen en zonder angst leren converseren.

Van juridisch lezen tot zinvol huiswerk

De lessen zakelijk Engels waren heel gevarieerd. Naast lezen, schrijven, luisteren en praten gebruikten we internet, YouTube en flipovers om dichter bij de kern van de materie te komen. Ik kreeg zinvol huiswerk mee en er was altijd tijd om dat goed na te bespreken. Ook hield ik een dagboek bij. Niet zozeer om mijn voortgang te monitoren, maar vooral om bij te houden wat ik aan Engels heb gedaan. Ik heb zo vreselijk veel geleerd en gedaan in vier maanden tijd. Dat had ik van tevoren nooit kunnen bedenken. Als ik nu een vergadering heb bij industriële bedrijven, dan ga ik daar met zelfvertrouwen naartoe. Want ik weet nu precies waar het over gaat!

Lia Schmitt, 5 maart 2018
Coördinator Veiligheid, Gezondheid en Welzijn Ymere
De training was zeer goed. Aandacht op persoonlijk vlak en kennis van bedrijf maakte de training aantrekkelijk.
De trainer was uitstekend en begripvol, ze wist elke keer weer waar de angel zat en kon daar uitstekend op inspelen

Wanda, Customer Services

11 oktober 2018

‘The Square Mile organiseerde leuke en leerzame pubquiz voor Adyen’

Sinds het begin van onze samenwerking in 2014 is The Square Mile onmisbaar voor ons. Als Nederlandse specialist in internetbetalingen is Adyen zeer internationaal georiënteerd. Onze medewerkers komen uit allerlei hoeken van de wereld en doen ook overal zaken. Goede taalkennis is dus cruciaal. The Square Mile verzorgt niet alleen zakelijke taaltrainingen Engels en Duits voor Adyen, maar ook conversatiecursussen Nederlands. Het initiatief van een aantal weken geleden spande de kroon: zij hebben een pubquiz georganiseerd als kick-off voor de nieuwe cursussen Nederlands.

Lees meer

Schot in de roos

Voor de 35 nieuwe deelnemers aan de converstatiecursussen Nederlands wilde ik eens iets extra’s doen. Iets spannends waar mensen naar uit konden kijken en iets wat ze niet zo snel zouden vergeten. Ik zocht een leuk en leerzaam event dat ook de teambuilding zou versterken. Het werd de pubquiz en dat was een schot in de roos. The Square Mile bedacht serieuze, goed te beantwoorden vragen over de Nederlandse taal en cultuur en voor tussendoor een aantal bonusvragen over grappige weetjes. Hoeveel provincies heeft Nederland? Welke talen spreken ze er? Hoelang duurde het voordat het laatste kabinet er was?

Leren moet leuk zijn

Het fun-element van de pubquiz werkte goed, net als de Nederlandse biertjes, kaasblokjes en bitterballen. Het werd een erg gezellige avond, voor zowel de deelnemers als de taaltrainers van The Square Mile. Ik hoor mensen er nog steeds over praten. Ook zijn er nieuwe aanmeldingen gekomen voor de cursussen Nederlands, maar die zijn al in volle gang. Wie weet komt er volgend jaar wel weer een pubquiz. Natuurlijk met The Square Mile als organisator, want zij weten als geen ander dat leren leuk moet zijn!

Tré Sweeney, 27 oktober 2017
Knowledge Manager Adyen

Goede effectieve cursus, die mij heeft geholpen mijn gevoel voor het Engels wat te versterken en die mij de handvatten geeft om zelf verder te gaan om een en ander verder te perfectioneren. De tutor was bekwaam en kon de zaak goed uitleggen.

Wouter, ABN Amro

11 oktober 2018

In tien individuele lessen Engels veel meer zelfvertrouwen

 De eerste les Engels van The Square Mile zal ik nooit vergeten. Ik was zo zenuwachtig dat ik er hoofdpijn van had en durfde nauwelijks te praten. Wat een verschil met nu: na tien individuele lessen van 2,5 uur kan ik me genuanceerd uitdrukken, maak ik grapjes en vind ik het vooral zo veel leuker om Engels te praten. Dat was echt een eyeopener: Engels is leuk!Natuurlijk was mijn kennis van het Engels passief aanwezig – al mijn studieboeken voor geneeskunde waren Engelstalig – maar die kwam er niet goed uit. Vond ik. Maar dat was ook meteen mijn valkuil volgens de taaltrainster: ik wil alles té goed doen.

Lees meer

Incompany taaltraining binnen werktijd

Mijn werk als internist-nefroloog in het VU medisch centrum is soms behoorlijk druk. Daarom was het fijn dat de taaltraining incompany kon plaatsvinden, en ook nog eens binnen werktijd. Dat heeft mij een hoop geregel en gereis bespaard. Elke maandag kwam de taaltrainster naar het ziekenhuis toe. Dan namen we eerst het thema van de betreffende les door, de lesdoelen en de theorie. Daarna deden we oefeningen en zaten we te praten. Wel een uur per les, over politiek, euthanasie, kinderen, kleding, noem maar op. Het was reuze gezellig en heel leerzaam. Ik voelde mijn zelfvertrouwen groeien.

 Kennis van Engels blijven onderhouden

Nu de taaltraining is afgelopen, doe ik mijn best om mijn Engels op peil te houden. De trainster heeft mij een persoonlijke woordenlijst gegeven en een A4 met links naar interessante websites. Via één website krijg ik elke dag vier vragen opgestuurd die ik netjes maak. Het is maar twee minuten werk, maar zo blijf ik bij de les. Het werkt, merk ik. Voor een mail in correct Engels draai ik nu mijn hand niet meer om. Komt er een Engelstalige patiënt op spreekuur? Dan ben ik ervan overtuigd dat ik hem of haar goed te woord kan staan. En ben ik blij dat ik weer Engels mag praten!

 

Naam bekend bij The Square Mile, 9 juni 2017
Internist-nefroloog VU medisch centrum

The perfect match between tutor and student made the training useful, interesting and inspiring.

Margreet, 21 juni 2018

“Deze cursus Technisch Engels zou een jaar mogen duren”

Een klantenservicemedewerker bij KPN krijgt de hele dag technische vragen. Over de aansluiting, over storingen, over het kopernetwerk en natuurlijk over alles wat misgaat. De vragen komen binnen via telefoon, mail, WhatsApp, Facebook en Twitter. Ons team wil alle klanten zo goed mogelijk te woord staan en daarom passen we ons taalgebruik aan de klant aan. De gesprekken met onze Engelssprekende klanten konden soepeler, merkte ik. Daarom heb ik me samen met vier andere collega’s ingeschreven voor een cursus Technisch Engels. Bij The Square Mile uiteraard, die verzorgt alle taaltrainingen voor KPN.

Lees meer

De cursus Technisch Engels duurde in totaal 30 uur, maar zou wat mij betreft een jaar mogen duren. Zo leuk en leerzaam was het om samen met de trainster specifieke taalkwesties te doorgronden. Iedere week namen wij een lijstje met technische termen mee, waar wij in de praktijk tegenaan liepen. Zoals: hoe leg je in het Engels uit wat een haalbaarheidsonderzoek is of waar het glasvezelaansluitpunt komt? De trainster droeg steeds drie oplossingen aan om hetzelfde op een andere manier uit te leggen. Ons technisch Engels is dus rijker geworden en dan merk je direct dat je een gesprek met veel meer zelfvertrouwen voert.

Wat ik bijzonder vond aan de cursus, was het gemak waarmee de trainster inspeelde op de verschillende niveaus binnen de groep. Twee van ons hadden best wat moeite met grammatica, maar dat voelde de trainster haarfijn aan. Met humor zorgde zij ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde. We hebben echt ontzettend veel gelachen. De trainster paste heel goed bij ons team, dat was een goede match van The Square Mile!

Femke van Leeuwen, 9 maart 2017
Medewerker klantenservice KPN

Individuele training en zonder doel uit oog te verliezen, is iedere sessie tailor-made. Erg goede trainer, zijn aanpak bevalt me erg goed en ik steek er veel van op.

Rob, Director Accounting, 11 juni 2018

De training voldeed aan mijn behoeften. We hadden een hele goede lerares en de groepssamenstelling was ook fijn. Kleine groep en zaten allemaal op hetzelfde niveau. Goed gescreend.

Taaltraining Engels, 15 mei
TU Delft

Een beroepsgerichte training die ons heeft geleerd om niet te moeilijk te denken en het eenvoudig te houden, dat komt het best over bij de donor. Dit was precies de bedoeling.

Donorassistente, 4 mei 2018
Sanquin Bloedvoorzieningen

Met Maria heeft uw organisatie goud in handen. Ik zal haar daarom altijd adviseren bij andere professionals.

Parwesh, 10 mei, 2018
Accountants kantoor

Het heeft mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen. Leerzaam, praktijkgericht en tijd voor interactie en wat humor. Top.

Marcel, Teamleider Schiphol, 5 april 2018

Prima training waarbij veel oog is voor de dagelijkse praktijk en technische taal. Ik heb er veel van geleerd in een ontspannen sfeer. Alle lessen waren geweldig om te volgen en de trainster heeft veel naar behoeften getraind en dat was heel erg nuttig (werk gerelateerd).

Sanquin, 7 februari 2018
De mondelinge les sluit goed aan op onze dagelijkse conversaties die we aan de balie en de telefoon hebben.Ook leuk te lezen dat jullie 50 euro doneren aan het KWF.

Sandra, C-Medewerker, 27 november 2017

Ik heb het erg naar mijn zin, de cursus is het lichtpuntje van de week.

Laura, Sr. Administrative Assistant
Marine Engineering, 15 mei 2017

Er is gefocust op expertise terrein van de cursisten en daar is goed op de inhoud ingespeeld.

Training Technical English, 12 mei 2017.
Sanquin Bloedvoorziening

De training was heel goed, heb veel bijgeleerd. Ruim voldoende gelegenheid om het spreken te oefenen. de huiswerk opdracht “dagboek” schrijven was heel doeltreffend.
De situaties gingen zowel over werksituaties als vrije tijd situaties. Heel relevant dus.

Technisch Engels, 8 mei 2017

Esther is een toptrainer. Ze heeft de trainingen zo ingericht dat ik leer praten, schrijven en luisteren met als onderwerp de bloemenhandel.

Erik, Bloemenhandel. 17 maart 2017

Ik wil je graag laten weten, dat ik een superleuke en interessante eerste les heb gehad!

De ontvangst door de trainster was allerhartelijkst en omdat we al de telefonische intake hadden gedaan een aantal weken geleden, waren de gestelde leerdoelen ook duidelijk.  Verder heeft zij me voor zelfstudie en als voorbereidingen voor de komende lessen, de mooie Outcomes handouts (Intermediate student book en workbook) meegegeven en een klapper Zakelijke taaltraining plus een heel handig overzicht van zorgvuldig geselecteerde educatieve websites op het gebied van Engelse taalverwerving.

Ik ben daarom heel tevreden met alles. De trainster heeft als Engelse uiteraard een prachtige Britse tongval, dus dat zal me prima helpen om ook de juiste uitspraak goed onder de knie te krijgen.

Zie uit naar de volgende les. Dank je nogmaals voor alles.

Freddy Soer, 7 maart 2017

Door de gehele training werd mij alle ruimte geven om mij de stof zo duidelijk mogelijk te maken. Tevens speelde de docent in op mijn kunnen en verlangen. 

Klantmanager, 17 februari 2017
Training Duits, Vervoerder

Zeer begripvolle, kundige en goede trainer. Begrijpt snel de behoefte van de cursist en speelt daarop in. Ik ben zeer tevreden over de invulling van de cursus.

Handhaving Wet- en Regelgeving, training Spaans 10 februari 2017

Prima docent, vriendelijk, gezellig, goede uitleg. Het heeft mij zeer veel plezier in de taal gebracht, ik weet weer waarom ik graag vloeiend Duits zou kunnen spreken.

Beleidsmedewerker, 31 januari 2017
Woningcorporatie

Uitstekende training, op maat gesneden, veel persoonlijke aandacht voor de kandidaat. Vele voorbeelden, goede correcties, veel achtergrond materiaal, goed tempo. Prima cursus materiaal, de boeken zijn handzaam, kleine units die je gemakkelijk kunt maken als huiswerk, fun factor ook belangrijk.

Commercial specialist, 15 December 2016
Telecommunications

Erg tevreden over de cursus. Er is goed gekeken naar mijn wensen en heb precies geleerd wat ik wilde leren. Erg fijn dat dit 1 op 1 was. Het is wel behoorlijk intensief, maar het scheelt zoveel dat het op je eigen werkadres kan.

Milieuinspecteur. 5 januari 2017
Overheid