Nederlands voor expats

Werknemers die de Nederlandse taal snel begrijpen en beheersen zijn niet alleen gelukkiger, ze presteren beter. Van smalltalk in de koffiekamer tot het opbouwen van netwerken, binnen en buiten het werk; het volgen van een training Nederlands voor expats biedt vele voordelen. Taleninstituut The Square Mile biedt effectieve taaltrainingen voor 1 tot 200 expats. Kwaliteit, flexibiliteit en professionaliteit zijn gegarandeerd.

Neem contact op

Kies uw taal

Bekijk alle taaltrainingen

Kies uw taal

Selecteer uw taalSluit

Groepscursussen

The Square Mile biedt kleine groepscursussen (4-8 deelnemers) voor expats die Nederlands willen leren binnen de zakelijke en wetenschappelijke gemeenschap. Wij verzorgen de trainingen via Zoom. Deelnemers leren Nederlands en ontmoeten andere, gelijkgestemde deelnemers waardoor zij zich sneller thuis voelen in Nederland.

Neem contact op voor meer informatie over Nederlands voor expats en inschrijfmogelijkheden.

Maatwerk taaltraining

Alle trainingen Nederlands voor expats worden op maat gemaakt. Hierbij kijken we naar uw wensen, doelen en niveau van de deelnemer(s). Of het nu gaat om spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid of grammatica; iedere training wordt tot in de puntjes geregeld. The Square Mile biedt voordelen waaronder:

 • Een zeer flexibel portfolio van diensten. Online, incompany of thuis. Wij werken met individuele deelnemers en groepen. Alles wordt van A tot Z geregeld. Zit uw nieuwe collega nog in het buitenland? Dan verzorgen wij de training via Zoom.
 • Diverse formats. Wij verzorgen een spoedcursussen Nederlands voor expats, individuele trainingen en groepstrainingen Nederlands, zowel intensief als extensief. Wij werken altijd op basis van ‘blended learning’. U vraagt, wij draaien. In de ochtend, middag of avonduren.
 • Bij incompany groepscursussen bouwen wij aan het “wij” gevoel. Deelnemers leren elkaar kennen en bouwen aan hun sociale netwerk. Trainers zorgen voor een mooie combinatie tussen taal en cultuurtraining.
 • Kwaliteitsgarantie. The Square Mile is CRKBO, CEDEO en NRTO erkend. Onze kwaliteitscultuur resulteert in een klanttevredenheidsscore van 100% (CEDEO 2021) waardoor u verzekerd bent van een perfect verzorgde training.

Tarieven taalcursus Nederlands voor Expats

Iedere taaltraining Nederlands voor expats is maatwerk. De onderstaande cursussen en prijsopgaven zijn voorbeelden van mogelijkheden en voorbeeldprijzen.

 • Intensieve individuele training Nederlands voor expats
  60 uur in twee weken (elke dag 3 uur les en 3 uur blended learning)
  Prijsindicatie: 2.680,- .
 • Individuele training voor expats die Nederlands willen leren
  60 uur (30 uur met de trainer, 30 uur blended learning)
  Prijsindicatie: €2.680,-.
 • Groepstraining Nederlands, incompany
  60 uur (30 uur groepstraining met de trainer, 10 uur individuele les per deelnemer, 20 uur blended learning)
  Prijsindicatie: €1.266,- per deelnemer op basis van 8 deelnemers.

Alle deze maatwerk trainingen worden incompany, online of extern gegeven en zijn inclusief toegang tot leerstof voor een jaar. Prijzen zijn indicatief en zijn exclusief reis- en eventuele externe verblijfskosten. Neemt u voor meer informatie over onze taalcursussen contact op via het formulier of bel direct met 071 – 532 3356.

FAQ Nederlands leren

Hebben jullie veel ervaring met expats?

The Square Mile heeft zeer veel ervaring als het gaat om trainingen Nederlands voor Expats. Wij bieden maatwerk aan meer dan 500 expats per jaar.

Wat komt er aan bod tijdens een cursus Nederlands?

Het lesaanbod is geheel afhankelijk van de wensen van de klant en het niveau van de deelnemers. Alle taalvaardigheden kunnen op ieder niveau aangeboden worden tijdens de cursus Nederlands. Van schrijven tot lezen, van presenteren tot discussiëren met zelfvertrouwen.

Wat oefen je met spreekvaardigheid?

Als we Nederlandse spreekvaardigheid oefenen, dan komen diverse zaken aan bod. Denk hierbij aan uitspraak, gesprekstechnieken, intonatie en klemtoon.
We oefenen de (zakelijke) woordenschat en bespreken de verschillen tussen informele en formele taal. De opbouw van zinnen en participatie in gesprekken maakt ook deel uit van spreekvaardigheid. De oefeningen Nederlandse spreekvaardigheid zijn beschikbaar in diverse niveaus.

Is het mogelijk de schrijfvaardigheid te trainen?

Zeker. Iedere training Nederlands voor expats wordt naar wens samengesteld. Bij schrijfvaardigheid letten we vanzelfsprekend op correcte spelling en grammatica. Ook kunnen we aandacht besteden aan uitdrukkingen, taalnuances en taaleigenaardigheden.

Hoe snel kan ik starten met Nederlands voor expats?

Voor individuele trajecten kunnen wij meestal binnen 2 weken starten. Wilt u een incompany traject met meerdere deelnemers opstarten? Dan hebben wij iets meer tijd nodig om alles te organiseren. Denk dan aan 3 tot 4 weken.