Zakelijke taalcursus Nederlands

Wilt u vol vertrouwen in een professionele omgeving kunnen communiceren in het Nederlands? Een zakelijke taalcursus Nederlands van The Square Mile helpt u de juiste vaardigheden eigen te maken. Al onze cursussen worden ontworpen op maat, passend bij uw leerdoel, startniveau en vakgebied.

Neem contact op

Kies uw taal

Bekijk alle taaltrainingen

Kies uw taal

Selecteer uw taalSluit

U kunt een training individueel volgen of met collega’s. Wij verzorgen taalcursussen Nederlands bij u op kantoor (incompany), of u treft de taaltrainer online via videobellen. Wij werken onder andere met Zoom, Webex of Teams. Afspreken op een van onze trainingslocaties bij u in de buurt behoort ook tot de mogelijkheden.

Maatwerk op niveau, sector en doelen

Iedere cursus wordt ontworpen door en voor professionals en is gericht op het aanleren van specifieke taalvaardigheden die nodig zijn voor zakelijke communicatie in uw branche. Van gezondheidszorg tot financiële sector; wij zorgen voor aansluiting met uw vakgebied.

Ook met uw startniveau en einddoel houden we rekening. Of u nu Nederlands wilt leren spreken en begrijpen of wilt deelnemen aan vergaderingen of presentaties wenst te geven, onze trainers zorgen voor een passende aansluiting. Tijdens een taalcursus Nederlands leert u over culturele verschillen en hoe u uw communicatiestijl kunt aanpassen aan verschillende zakelijke omgevingen.

Naast het spreken van Nederlands op de werkvloer kan een zakelijke taalcursus u ook helpen uw professionele netwerk op te bouwen, uit te breiden en uw culturele competentie te vergroten. Door Nederlands te leren, kunt u betere contacten leggen met Nederlandstalige klanten en collega’s.

Snel- of spoedcursus Nederlands

Wilt u in korte tijd de Nederlandse taal eigen maken? Dan is een snelcursus of spoedcursus Nederlands zeer geschikt. Een spoedcursus of snelcursus is intensief, kortdurend en wordt veelal individueel gevolgd.

 • Spoedcursus Nederlands, 1 week

  Deze zeer intensieve Nederlandse taalcursus wordt individueel gevolgd.
  U krijgt 20 uur coaching met één of twee trainers. Naast de coaching kunt u rekenen op 20 uur on- en offline oefeningen. Deze cursus Nederlands kan online of incompany gegeven worden, of op een externe locatie (toeslag locatie niet inbegrepen).

 • Snelcursus Nederlands, 2 of 3 weken

  Deze intensieve taalcursus Nederlandse wordt individueel gevolgd.
  U krijgt 20 uur coaching met één of twee trainers. Naast de coaching kunt u rekenen op 20 uur on- en offline oefeningen. Deze cursus Nederlands kan online of incompany gegeven worden, of op een externe locatie (toeslag locatie niet inbegrepen).

Ad-hoc coaching bij taalcursus Nederlands

Heeft u behoefte aan ad-hoc coaching zakelijk Nederlands? Bijvoorbeeld omdat u een presentatie moet geven of een vergadering moet leiden? Een losse ad-hoc sessie of als extra aanvulling tijdens de taalcursus kan voor u de perfecte oplossing zijn. U kunt onze taaltrainer Nederlands inhuren voor bijvoorbeeld enkele dagdelen. U ontvangt specifieke ondersteuning.

Nederlandse taalcursus? Kwaliteit gegarandeerd!

Een taalcursus Nederland bij The Square Mile is voorzien van kwaliteitsgarantie. Onze gekwalificeerde taaltrainers zijn hoogopgeleid en bij de intake adviseren wij een taaltrainer die past bij uw eisen, wensen en organisatie. Verder is The Square Mile CRKBO, CEDEO en NRTO erkend.

Om uw taalniveau Nederlands te kunnen inschatten kunt u gebruik maken van de taalniveau test. Deze zal een richtlijn bieden zoals omschreven in het Europees referentiekader voor talen. Er worden verschillende niveaus beschreven voor de beheersing van vaardigheden zoals spreken, schrijven, luisteren & lezen.

 • Beginner, niveau A1 en A2
 • Gevorderd, niveau B1 en B2
 • Vergevorderd, niveau C1 en C2

Taalcursus Nederlands, niveaus

Beginner niveau A1

Heeft u nog geen of heel weinig kennis van de Nederlandse taal? Dan is de basiscursus niveau A1 voor u geschikt. Het luisteren en spreken staat centraal. U leert algemene vaardigheden om toe te passen in alledaagse situaties. Ook basis schrijf- en leesvaardigheden Nederlands komen aan bod.
Cursusduur: 40-60 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Beginner niveau A2

Deze zakelijke taaltraining Nederlands is het vervolg op de basiscursus A1. U leert communiceren met meer vertrouwen. De branche gerelateerde woordenschat zal vergroot worden en de bekwaamheid in spreken, luisteren, lezen en schrijven zal toenemen. Voor maatwerk met maximaal zullen we sector gerelateerd materiaal gebruiken.
Cursusduur: 40-60 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Gevorderd niveau B1

Is de beheersing van de Nederlandse taal voldoende om u te redden in dagelijkse situaties? Dan is een cursus op B1 niveau een mooie opvolging. U leert beter te communiceren met uw zakenrelaties. Branche gerelateerde woorden krijgen meer aandacht en de nauwkeurigheid in communicatie zal verbeterd worden. Eigen leerdoelen en sector staan centraal.
Cursusduur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Gevorderd niveau B2

Een taaltraining Nederlands op B2 niveau zorgt voor een extra verdieping en is geschikt als u zich kunt redden in het merendeel van zakelijke relaties. De focus ligt op professionaliteit. U leert vol zelfvertrouwen communiceren, zelfs bij onverwachte situaties. De taalcursus Nederlands op B2 niveau betreft 100% maatwerk. U bepaalt samen met de taaltrainer welke leerdoelen en de aandacht krijgen.
Cursusduur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Vergevorderd niveau C1

Een cursus Nederlands op C1 niveau zorgt voor professionalisering van uw zakelijk Nederlands. Effectief presenteren, overtuigend schrijven met aandacht voor taalnuances en stijl. Complex taalgebruik krijgt grote aandacht. Uw eigen zakelijke inbreng omvat een groot deel van de training.
Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Vergevorderd niveau C2

Deze cursus zakelijk Nederlands is van de allerhoogste klasse en geschikt als u de Nederlandse taal op hoog niveau beheerst. Snel reageren en uitblinken in moedertaaltempo, accenten en idiomen of taal specifieke uitdrukkingen vormen geen obstakel meer. Deze taalcursus is geschikt voor personen die de Nederlandse taal uitstekend willen beheersen.
Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Zakelijk Nederlands op de werkvloer voor ondersteunend personeel

Een taaltraining zakelijk Nederlands op de werkvloer is geschikt voor mensen met een ondersteunende of administratieve functie. De zakelijke en sociale vaardigheden op de vier taalgebieden zullen ruimschoots aandacht krijgen: spreken, luisteren, lezen en schrijven. Vanzelfsprekend zal de taalcursus voldoen aan branche specifieke eisen en behoeften.
Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.

Correspondentie

Wilt u uw Nederlandse schrijfvaardigheid perfectioneren? Betere e-mails of rapporten opstellen? Bij beheersing van de Nederlandse taal op niveau B1 of hoger is deze training voor u geschikt. Vanzelfsprekend zal de training aansluiten bij uw functie en bedrijf.
Duur: 30-40 uur, verdeeld in lessen van 2 of 3 uur, verspreid over 2-16 weken.