Taaltraining voor Sanquin medewerkers

Welkom op de site van The Square Mile (TSM). Wij verzorgen maatwerktrainingen in vele verschillende talen. De informatie hieronder is specifiek bedoeld voor medewerkers van Sanquin. The Square Mile is sinds 2011 leverancier van Sanquin voor in-company zakelijke taaltrainingen Engels en Nederlands op alle niveaus. Wij hebben in de afgelopen jaren al meer dan 500 Sanquin-collega’s geholpen hun taalvaardigheid verder te ontwikkelen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Intensieve en praktische lessen met veel aandacht voor uw persoonlijke behoeften. Vanwege onze langdurige samenwerking hebben wij uw organisatie goed leren kennen. TSM beschikt over een trainersnetwerk met hoogopgeleide, native speakers die bekend zijn met het medisch/wetenschappelijk jargon en Sanquin-specifiek taalgebruik. Dit wordt door deelnemers ervaren als erg waardevol en stelt ons in staat de training en trainingsmaterialen zoveel mogelijk af te stemmen op uw leerbehoeften. Het is mogelijk om de training individueel te volgen of in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. Hierbij dient het leerdoel en het niveau van de deelnemers overeen te komen. Wij bieden training op alle niveaus, van beginner tot gevorderd, in het Engels en het Nederlands. Wij hebben ook een training ontwikkeld speciaal voor Donorassistenten: English for Donor Assistants (graag contact opnemen als u meer informatie wilt hebben).

De trainingen vinden altijd plaats bij Sanquin (Plesmanlaan of een andere locatie).

Wat verwachten wij van u?

Uw leerbehoeften en vragen staan bij ons centraal. De lessen zijn intensief en praktijkgericht. Wij verwachten daarom dat u actief deelneemt aan de lessen en voorbeelden uit uw dagelijkse praktijk inbrengt. Daarnaast vragen wij u om naast het aantal ingeplande lesuren, rekening te houden met evenzoveel uren voor zelfstudie en oefenopdrachten. Ook vragen wij u regelmatig om feedback, zodat de trainer snel kan inspelen op uw behoeften en leerwensen.

Aanmeldingsproces

Als u in samenspraak met uw leidinggevende heeft besloten een taaltraining bij ons te willen volgen, dan kunt u zich inschrijven via het formulier op het intranet van Sanquin. Na inschrijving stellen wij uw taalniveau, leerdoelen en wensen vast d.m.v. een persoonlijk intakegesprek met de trainer. Aan de hand van deze intake wordt in samenspraak een trainingsschema van 30 of 40 uur opgesteld.
Lessen zijn wekelijks in blokken van 2,5 of 3 uur. Intensievere training is ook mogelijk, bijvoorbeeld 2x per week of dagelijkse lessen gedurende een korte periode.
Na goedkeuring van het trainingsvoorstel door uw leidinggevende, zal de trainingsmanager van TSM de taaltraining van A tot Z voor u regelen.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Michelle McManus, trainingsmanager voor Sanquin bij The Square Mile via telefoonnummer 06-19979401 of mail michelle@thesquaremile.nl.