Subsidie taalcursus metaalsector

Bent u werkgever in de metaalsector en aangesloten bij OOM? Dan kunt u wellicht uw werknemers extra voordelig laten profiteren van een taaltraining. Bedrijven die bij OOM zijn aangesloten krijgen een vergoeding voor de opleidingskosten van werknemers in de metaalsector. De subsidie betreft 50% van de scholingskosten van een medewerker tot max. €800,- per jaar. Bij voorkeur wordt de taalcursus bij u op locatie gegeven.

Neem contact op

Kies uw taal

Bekijk alle taaltrainingen

Kies uw taal

Selecteer uw taalSluit

Waarom subsidie voor taaltraining?

Goede communicatie op de werkvloer en richting cliënten is voor werkgevers en werknemers van belang. Als een werknemer professioneler en overtuigender in staat is te communiceren, verlopen bedrijfsprocessen efficiënter. Een branche- of sectorgerichte- taaltraining op maat draagt hier 100% aan bij. Een voorbeeld van een gesubsidieerde cursus is onze taaltraining zakelijk Engels.

Voor wie is de OOM taalcursus?

De taaltrainingssubsidie via OOM is puur gericht om de taalvaardigheid van werknemers in de metaalbranche te stimuleren en te professionaliseren. Denk hierbij aan het verbeteren van individuele kwaliteiten in een taal naar keuze met betrekking tot de:

  • schrijfvaardigheid,
  • leesvaardigheid,
  • luistervaardigheid,
  • spreekvaardigheid

Ook een verbetering van specifieke technieken kunnen aan bod komen. Bijvoorbeeld telefonische vaardigheden of het effectief deelnemen aan conference calls. Het verbeteren van vergadertechnieken zoals ‘overtuigen’ of ‘uitleggen’ of het verwoorden van uw mening. Algemene zaken zoals uitspraak, articulatie of tempo worden niet vergeten. De training is te volgen in een taal naar wens.

Aanmelden subsidie taaltraining metaal

Wilt u gebruik maken van de subsidie voor een taalcursus? Lees dan goed de OOM voorwaarden door om te controleren of uw bedrijf en opleidingsplannen in aanmerking komen voor subsidie.

Houdt er rekening mee dat de persoonlijke trainingstoelage vooraf aangevraagd dient te worden. Verder is het van belang dat de cursus is vastgelegd in het Persoonlijks Opleidingsplan van de werknemer. Een aanvraag dient vooraf ingediend te worden, voor maximaal voor 15 personeelsleden. De persoonlijke trainingstoelage voor uw werknemers is aan te vragen via mijnoom.nl.

Deze pagina betreft een korte samenvatting waaraan u geen rechten kunt ontlenen. Wilt u meer informatie over subsidie voor de metaalsector? Kijk dan op oom.nl.