‘VDL Groep blij met snel schakelen van The Square Mile’

Bussen, stalen masten en agrotechnische systemen. VDL Groep is een groot industrieel bedrijf dat internationaal opereert. Het is daarom voor diverse functies belangrijk om te communiceren in andere talen. De taaltrainingen die wij onze medewerkers bieden, verzorgt The Square Mile allemaal. Sinds augustus 2019 werken we intensief samen en ik moet zeggen: dat is erg fijn. The Square Mile regelt het totale inschrijf- en intakeproces. Ook maken zij een planning voor de tijden en locaties, koppelen ze de juiste taaltrainer aan de juiste trainingsgroep en verzorgen zij het vakinhoudelijke deel.

Veel evalueren en snel schakelen

De organisatiekracht van The Square Mile is opvallend. Er zijn veel contactmomenten tussen VDL Groep en The Square Mile en we evalueren regelmatig hoe alles loopt. Steeds weer blijkt dan dat The Square Mile goed meedenkt en snel kan schakelen. Tijdens een evaluatie kwamen we er bijvoorbeeld achter dat een medewerker niet in de juiste niveaugroep zat. We hebben hem een plaats aangeboden in een andere groep en daar voelde hij zich veel meer op zijn gemak. Het niveau paste beter bij hem, waardoor hij de taaltraining succesvol heeft kunnen afronden. Dat was anders misschien niet gebeurd.

Voordelen voor VDL-medewerkers

Dankzij de kwaliteiten van The Square Mile kunnen wij onze medewerkers goed en gericht taalonderwijs bieden: Nederlands, Engels Duits en Frans. Zij leren de taal beter beheersen, krijgen meer zelfvertrouwen om de taal te gebruiken en als bijkomend voordeel leren ze elkaar beter kennen. Dat wordt gewaardeerd. Sinds wij de informatie over de taaltrainingen beschikbaar hebben gesteld, hebben veel medewerkers zich opgegeven. Ze zijn tevreden over de inhoud van de taaltrainingen en over de kundige taaltrainers. Sommige medewerkers zijn zelfs al begonnen aan een vervolgtraining!

Rob Bloks
Coördinator Praktijkopleider VDL Nederland bv