Taaltrainingen voor automatisering in glastuinbouw

In het buitenland staat het Nederlandse Westland bekend om zijn glastuinbouwexpertise. Ook bij WPS merken we steeds meer internationale interesse van kwekers en plantresearchbedrijven. We bieden automatiseringsoplossingen voor projecten in Europa en Noord-Amerika. Dan is het natuurlijk fijn als onze mensen zich verstaanbaar kunnen maken in de taal van het land waarin ze werken.

 Heel positief over The Square Mile

Een aantal jaren geleden hebben we voor het eerst de hulp ingeroepen van The Square Mile, voor een trainingstraject Engels. Momenteel ronden we een incompany taaltraining Duits af voor projecten in Duitsland. Beide keren viel mij op hoe goed The Square Mile meedenkt: ze zijn flexibel, er zijn korte lijnen met de taaltrainer en ze werken vanuit een persoonlijke aanpak. Zo kijkt de trainer echt goed naar wat iedere cursist nodig heeft om te kunnen groeien. Ik ben heel positief over de samenwerking!

Nadruk op communicatie en techniek

Bij onze taaltrainingen lag de nadruk op communiceren en minder op het schrijven. Ook was er ruimte voor technische termen die in onze branche gebruikelijk zijn. Hierdoor kunnen onze medewerkers onze klanten nu op de juiste manier, met technische vaktermen, te woord staan. Met dat resultaat gaan zij vol vertrouwen aan de slag in het buitenland en daar zijn wij enorm trots op!

Nelleke van der Weiden
HR Medewerker WPS