Maaike de Winter

Maaike de Winter

Taaltrainer Nederlands in Leiden en omstreken

Maaike de Winter geeft al meer dan dertig jaar Nederlandse les aan anderstaligen. Praktijkgerichtheid staat bij haar voorop. Converseren met de buren en bij de bakker. Kunnen uitleggen aan de schilder of de automonteur wat je precies wilt. De juf of meester van je kinderen te woord staan. Of gewoon een fijne tijd hebben in het gezelschap van Nederlanders. Dát is wat je leert in de taaltrainingen Nederlands van Maaike.

 Trainingen Nederlandse taal én cultuur

De Nederlandse cultuur: wat houdt die precies in? Wat is typisch Nederlands? Wat kun je wel doen en zeggen, en wat niet? Maaike maakt ruimte voor cultuur in haar taalcursussen Nederlands. Ze vindt het belangrijk dat cursisten zich op hun gemak voelen. Dat ze plezier beleven aan het leren. En dat ze voldoening ervaren van het zelf communiceren. Een leerproces dat ruimte biedt voor taal én cultuur maakt dat allemaal mogelijk.

Maaike de Winter zet eigen taaltalent in

Doordat Maaike 25 jaar in het buitenland heeft gewoond, spreekt ze zes talen. Haar taaltalent zet ze in om cursisten te ondersteunen. Waar nodig geeft ze extra instructie en extra geruststelling. Haar taaltrainingen Nederlands voor anderstaligen geeft ze bijvoorbeeld voor tolken/vertalers, juridische instellingen en de financiële sector. Het werkterrein van Maaike de Winter is Leiden, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Of daar in de buurt natuurlijk.