Daphne Pappers

Daphne Pappers

Taaltrainingen Nederlands in Amsterdam

Daphne Pappers is niet altijd taaltrainer Nederlands geweest. Ze heeft lange tijd gewerkt in de internationale kunstwereld, waar ze veel profijt had van haar talenkennis. Taal en cultuur vormen voor Daphne dan ook één geheel. Een geheel dat de basis is van haar taaltrainingen Nederlands. Elke training weet ze prikkelend te brengen. Mensen in hun kracht zetten in het leerproces, ongeacht hun niveau: daar gaat het om in haar Nederlandse taalcursussen.

 Inhoudelijk maatwerk in een open sfeer

Goed trainen betekent voor Daphne optimaal afstemmen op de deelnemer. Het is fijn als iemand intrinsiek gemotiveerd én getalenteerd is. Maar Daphne wil vooral iederéén bij de les krijgen en houden, dus ook die drukke topprofessional. Dat lukt met een open sfeer waarin het natuurlijk voelt om feedback te geven en te krijgen, voor beide partijen. Inhoudelijk maatwerk is vanzelfsprekend in haar taaltrainingen Nederlands. Een methode kan nog zo goed zijn, individueel inspelen op ieders leerbehoefte is een onmisbare voorwaarde voor betekenisvol resultaat.

Daphne Pappers’ archief aan dialogen

In haar taaltrainingen gaat Daphne Pappers uit van gedeelde verantwoordelijkheid. Zij stimuleert het leren vanuit samenhang tussen de vier taalvaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Ze werkt met authentieke taaluitingen, waardoor je als cursist al snel het gevoel hebt iets van de nieuwe, vreemde wereld om je heen te begrijpen. Daphnes archief aan dialogen is een bron van inspiratie voor spreekvaardigheidstraining. En de ultieme manier om het Nederlands in de praktijk brengen, is natuurlijk een leuke excursie aan het eind van de training!