Workshop Dyslexie helpt trainers én deelnemers
Leestijd 1 minuut |  
bericht ouder dan 6 maanden

Workshop Dyslexie helpt trainers én deelnemers

Een vreemde taal leren met dyslexie is goed mogelijk, zeker als de taaltrainer rekening houdt met de individuele deelnemer. Wilt u uw zakelijk Engels, Nederland, Duits of Frans verbeteren én heeft u dyslexie? Taleninstituut The Square Mile investeert in de succesvolle workshop Dyslexie voor taaltrainers. En daar plukt u de vruchten van!

Wat is dyslexie?

Dyslexie wordt ook wel woordblindheid genoemd. Iemand die dyslectisch is, heeft moeite met taal. Het leren lezen gaat lastiger, maar ook het interpreteren van woorden, letters en symbolen. Dyslexie komt voor bij kinderen en volwassenen, ongeacht hun intelligentieniveau.

Waarom een workshop Dyslexie?

Zo’n 7 tot 12 procent van de Nederlanders heeft een vorm van dyslexie. Onze trainers zien het steeds vaker in taaltrainingen. Het is hun wens om mensen met dyslexie beter te begeleiden in het leren van zakelijk Engels, Nederlands, Frans of Duits. In de workshop Dyslexie krijgen trainers hier praktische tips en trucs voor. De eerste workshop Dyslexie vond plaats op 11 november 2017 in Den Bosch.

Taaltraining met dyslexie is maatwerk

Dyslexie is geen belemmering voor het volgen van een taaltraining. Dat bewees Dirk Vollenhoven, gastspreker van de workshop Dyslexie en oud-voorzitter van Vereniging Woortblind. Hij gaf aan dat taaltrainers vooral moeten kijken naar de complexiteit van onderwerpen en individuele deelnemers. Bij iedere deelnemer met dyslexie past een eigen vorm van leren. Maatwerk is dus heel belangrijk.

Workshop Dyslexie krijgt vervolg

Door het enthousiasme van de trainers gaat taleninstituut The Square Mile de tweede workshop Dyslexie inplannen. Op de hoogte blijven? Meld u hier aan.

Heeft u dyslexie en wilt u een vreemde taal leren met dyslexie? Neem contact op met taleninstituut The Square Mile.

Bent u een taaltrainer en wilt u meer leren over dyslexie? Volg deze gratis cursus dyslexie: www.futurelearn.com/courses/dyslexia

Zoekt u algemene informatie over (de omgang met) dyslexie? Bezoek de website van Stichting Woortblind