Taaltraining op afstand: even geen Corona.
Reading time 1 minute |  
post older than 6 months

Taaltraining op afstand: even geen Corona.

We zitten nu in week 4 van de (intelligente) lockdown en The Square Mile werkt intussen 100% online. Al onze trainingen, zowel individueel als voor groepen, vinden plaats via Zoom, Microsoft Teams, Google Meet of Webex. Tijd om een eerste balans op te maken.

Online taaltraining vraagt flexibiliteit

Wij leren allemaal om te gaan met thuiswerken. Onze dienstverlening gaat gewoon door, soms in aangepaste vorm. Zo zijn er bijvoorbeeld kortere lessen met een hogere frequentie of lessen op een ander tijdstip om ruimte te bieden voor andere taken thuis. Ook zijn er kleinere groepen om voldoende individuele aandacht te geven aan elke deelnemer.

Even geen Corona

Het C-woord beheerst ons dagelijkse leven en collega’s zien en spreken elkaar veel minder. Tijdens de lopende trainingen bieden wij de ruimte om even een praatje te maken. In groepstrainingen nemen collega’s meer tijd voor elkaar en praten zij over een breed scala aan onderwerpen. Mits het in de doeltaal is, vinden wij het goed. En ook heel belangrijk: soms even niets over Corona.

Een taaltraining via Hangouts of Teams voegt waarde toe.

Onze overtuiging is dat mensen talen leren van anderen, niet van computerprogramma’s. Luisteren, leren, uitproberen, feedback ontvangen, bespreken en opnieuw proberen is hoe wij als kinderen én als volwassenen onze taalvaardigheid op een hoger niveau brengen. Zakelijk gezien wordt nu vooral gecommuniceerd via telefoon, e-mail en webconferenties, met behulp van Zoom of Teams. Omdat wij tijdens onze taaltrainingen dezelfde kanalen gebruiken, kunnen onze deelnemers het geleerde direct in de praktijk toepassen.

Technologie: houd het simpel

Niet iedereen is een ICT-wizard en ICT-leveranciers beloven gouden bergen aan functionaliteit. Net als bij het aanschaffen van een nieuwe Smart TV, is het de kunst om uit te zoeken welke functionaliteit echt waarde toevoegt. Ons mantra: houd het simpel. Zo houd je iedereen aan boord.

Taaltraining online vraagt een iets andere aanpak

Terwijl de basis, het persoonlijk contact, overeind blijft, vraagt online training van trainers net een andere aanpak. Lesstructuur wordt nog belangrijker en sommige oefenvormen lenen zich meer voor online taaltraining dan voor een klassikale opzet. Wij werken nauw samen met onze trainers om ‘best practice’ te ontwikkelen om zo  de kwaliteit op peil te houden. Daarnaast voeren wij lesobservaties uit en zorgen ervoor dat een online taaltraining van The Square Mile even waardevol is als de incompany dienstverlening die onze klanten van ons verwachten.

Wilt u beter presteren in een tweede taal? Neem dan contact op met ons om uw wensen en onze mogelijkheden in kaart te brengen.

Richard Brame

Language courses overview

Language courses overview

ChooseClose

Blog