Workshop Duits voor de Meldkamers

In toenemende mate hebben de Centralisten van de Meldkamers contact met mensen afkomstig uit Duitsland, Polen of andere Oost-Europese landen die soms weinig tot geen Engels spreken. Vaak wordt dan overgegaan op het Duits. Ook wordt er steeds meer grensoverschrijdend samengewerkt met Duitse collega’s. Net als bij Blauw is er een behoefte gesignaleerd om in een korte praktijkgerichte workshop de basisbeginselen van het Duits op te frissen en aan te vullen met vakgericht vocabulaire, zodat men met meer gemak en zelfvertrouwen in voorkomende situaties in het Duits kan communiceren. Het gaat hierbij in de eerste plaats om de luister- en spreekvaardigheid bij het aannemen en doorzetten van telefonische oproepen in het Duits.

Vanuit het Project Internationalisering Politieonderwijs worden er voor de Meldkamers een aantal praktijkgerichte workshops aangeboden. Het uitgangspunt is dat men het geleerde direct kan gebruiken in de praktijk. De workshops worden op twee niveaus gegeven. Twijfelt u over uw niveau? Doet u dan ons self-assesment.

De workshops bestaan uit twee dagen van 9:00-16:00 uur in twee opeenvolgende weken.  Als u geïnteresseerd bent, neem dan s.v.p. contact op met Hanneke@thesquaremile.nl of 071 – 071 532 3356