The Square Mile sponsort het DNB-team in de Alpe d’HuZes

Dit jaar sponsorde The Square Mile het DNB team dat mee deed aan de Alpe d’HuZes, een actie waarbij deelnemers in hun eentje of met een team geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de overwinning op kanker.

Neem contact op

Kies uw taal

Bekijk alle taaltrainingen

Kies uw taal

Selecteer uw taalSluit

Iman van Lelyveld was een van de deelnemers en heeft een korte samenvatting van het evenement geschreven;

Dit jaar heb ik meegereden met de Alpe d’HuZes. De Alpe d’HuZes een wielerevenement waarbij de deelnemers, individueel of in teamverband, minimaal één en maximaal zes keer op één dag die Hollandse berg in Frankrijk (Alpe d’Huez) beklimmen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de KWF Kankerbestrijding. De lat ligt hoog: het doel is om 30 miljoen euro op te halen!

Voor het goede doel hebben we als DNB team allerlei sponsorkanalen aangeboord. Vrienden en familie natuurlijk. Het enthousiasme voor de Alpe d’HuZes actiedag is groot geweest. Collega’s hebben ons gesteund door onder andere het doneren van vakantieuren, het bieden op kavels van onze veiling of door een strippenkaart te kopen voor de koffiemokactie. Ook hebben we gulle giften ontvangen van onze leveranciers, waaronder The Square Mile.

Na een jaar van fondswerving en training brak dan eindelijk de grote dag aan op woensdag 6 juni. Mijn collega Anton en ik begonnen de dag in de plenzende regen. Daarna snel naar de start. Indrukwekkend om door een eindeloze haag van supporters richting de berg te rijden. Degenen die de Alpe d’Huez wel eens beklommen hebben, weten dat de aanloop er verraderlijk liefelijk bijligt. Zodra je dan de bocht omgaat, begint het echt. De eerste paar bochten zijn steil maar je weet dat als je de eerste kerk ziet, het zwaarste erop zit. Daarna is het nog een uur doortrappen. Als je dan eindelijk over de streep gaat, gaat er heel wat door je heen. Uiteindelijk is me dat 3 keer gelukt. Zo’n finish is een prachtige ervaring. Een haag van mensen staat je juichend te wachten en je wordt meegenomen in een werveling van emoties. Het is moeilijk te beschrijven wat je voelt tijdens zo’n beklimming. Het is loeizwaar en tegelijkertijd wordt je omhoog gedragen door supporters aan de kant.

Donderdag 7 juni was ook een mooie dag. Eerst hebben we daarna in de blokhut beneden gezeten en morele steun aan DNB Team 1 en 2 gegeven. Daarna ben ik met twee collega’s naar boven gelopen om aan te moedigen. Waar we konden hebben we mensen bemoedigend toegesproken, water of een zetje op weg naar boven gegeven. Voor we het wisten stonden we boven.

Nogmaals dank voor de geweldige steun die jullie me hebben gegeven. Uiteindelijk draait het daar om op deze twee dagen. Onze sportieve prestatie is maar een middel om jullie over te halen om genereus te zijn. Zodat we zoveel mogelijk geld binnen halen voor de strijd tegen kanker.