‘Taaltraining Engels? Onze mensen krijgen er geen genoeg van’

De samenwerking tussen The Square Mile en Florensis is intensief. In de afgelopen vier jaar hebben wij eigenlijk altijd wel een trainingstraject lopen. Soms een individuele taaltraining Zakelijk Engels, maar vaak ook groepstaaltrainingen. Gericht op telefoneren of mailen in het Engels bijvoorbeeld. Momenteel loopt er ook een groepstraining Nederlands voor onze Poolse medewerkers. Ik schat dat we per jaar zo’n vijftien à twintig man trainen. En wat denk je? Na één training wil iedereen door. Dat is een groot compliment voor The Square Mile.

Eén docent voor alle cursussen

Als belangrijk pluspunt noemen de deelnemers de duidelijke en geduldige uitleg van de docent. Wat ik daarbij zelf fijn vind, is dat we voor onze cursussen Engels altijd dezelfde docent krijgen. Hij kent ons bedrijf dus goed en hij weet wat wij belangrijk vinden. Zo past hij de opdrachten bij de leerboeken altijd aan Florensis aan. Ook evalueert hij tussentijds of de vooraf vastgestelde leerwensen nog gelden. Heel praktisch! En elke les begint met een informeel gesprek. Dat geeft de deelnemers de kans om rustig op gang te komen in het Engels.

Totaalpakket in professionaliteit

Ik verwacht dat Florensis en The Square Mile nog lang blijven samenwerken. Als veredelaar en leverancier van jonge planten heeft Florensis productielocaties en saleskantoren in verschillende landen. De onderlinge voertaal voor veel functies is dus Engels. Hebben we een taaltrainer nodig, dan kan ik me geen betere voorstellen dan The Square Mile. Zij zijn enorm professioneel, dat blijkt uit alles. Hun aanpak, de communicatie, de inhoud van de taaltrainingen, de docent en de flexibiliteit als er wijzigingen zijn. Een totaalpakket in professionaliteit!

Monique van Loock, 6 mei 2019
HR Business Partner, Florensis