‘The Square Mile kijkt naar het bedrijf én naar de persoon’

Alles kan. Die instelling van The Square Mile vind ik heel prettig. Het is een taalinstituut met een persoonlijke aanpak en een strakke logistieke organisatie. Ze kijken niet alleen naar het bedrijf, maar ook naar de persoon. Wat vraagt je business, waar ga je heen en wat heb je nodig om jezelf te ontwikkelen? Die aanpak sluit goed aan bij ABN AMRO. Al jarenlang is The Square Mile een van onze 40 vaste suppliers. Toen ik laatst een taaltraining Zakelijk Engels nodig had voor 700 medewerkers, vertrouwde ik volledig op hun professionaliteit. En terecht, ze spannen zich bovenmatig goed in.

Open training of maatwerk

ABN AMRO krijgt steeds meer internationale klanten. Dat vraagt extra mondelinge vaardigheden van onze medewerkers. Zij willen correct en met zelfvertrouwen in het Engels kunnen communiceren. Niet alleen over het afsluiten van een bankrekening, maar bijvoorbeeld ook over hypothecair advies. Soms volstaat een open taaltraining, waarbij onze medewerkers samen met deelnemers buiten de bank werken aan hun mondeling Engels. Maar voor een specifieke doelgroep met specifieke leerdoelen werkt een maatwerktraining beter. The Square Mile biedt dan als maatwerktrainer echt uitkomst.

Leerspecialist met pensioen

Nu zit mijn samenwerking met The Square Mile erop. Niet omdat het partnerschap met ABN AMRO stopt, maar na ruim 45 jaar ga ik met pensioen. Terugkijkend kan ik zeggen dat ik een mooie loopbaan heb gehad. Ik ben begonnen als kantoordirecteur, maar de afgelopen 35 jaar heb ik me vooral beziggehouden met leren en ontwikkelen. Ik faciliteerde medewerkers in hun ontwikkeling en adviseerde over leeraanbod in het domein persoonlijke ontwikkeling. Daar vallen ook de taaltrainingen van The Square Mile onder. Wat ik ga doen? Eerst genieten van de sabbatical die ik heb opgenomen!

Ed Jacobs. People Development Consultant
ABN AMRO