Workshop Succesvol Vergaderen in het Engels en Nederlands

Professionals op management- en directieniveau willen naast hun taalvaardigheid ook vaak hun communicatieve vaardigheden ontwikkelen. Om hun overtuigingskracht te vergroten of vergaderingen doeltreffend te kunnen leiden. Daarom is The Square Mile een partnership aangegaan met het Nederlands Debat Instituut. Samen bieden we unieke op maat gemaakte trajecten, waarbij we taallessen combineren met een training communicatievaardigheden. Zo voelt u zich nóg zekerder in het Engels of Nederlands!

Voor 2016 hebben wij de workshop Succesvol Vergaderen ontwikkeld voor gevorderde taalstudenten. Deze zomerworkshop combineert de communicatiekennis van het Nederlands Debat Instituut met de kennis en vaardigheden van de taaltrainers van The Square Mile.

 • Wilt u efficiënter en effectiever vergaderen in een tweede taal?
 • Wilt u met meer zelfvertrouwen in een tweede taal communiceren?
 • Wilt u zeker zijn van betrokken deelnemers die duidelijke besluiten nemen?

Dan is deze eendaagse workshop precies wat u zoekt!

Workshop 1: Succesvol Vergaderen in het Nederlands (Nederlands is uw tweede taal) – Maandag 11 juli van 09.30 tot 17.00 uur

Workshop 2: Succesvol Vergaderen in het Engels (Engels is uw tweede taal) – Donderdag 14 juli 2016 van 09.30 tot 17.00 uur

Workshop inhoud: Deelnemers van een vergadering spelen een belangrijke rol in het succes ervan. Zij ondersteunen de voorzitter, helpen structuur en sturing aan te brengen en werken gezamenlijk toe naar het doel van de vergadering. Veel vergaderingen worden als inefficiënt ervaren. Deze workshop helpt u uw vaardigheden te ontwikkelen en biedt u tips en trucs om deel te nemen aan een vergadering of de vergadering te leiden. De workshop bestaat uit de volgende onderwerpen:

 • De vergadering voorbereiden: een heldere agenda opstellen en volgen
 • De vergadering met zelfvertrouwen voorzitten
 • Luisteren, samenvatten, verduidelijken
 • Alle deelnemers bij de vergadering betrekken
 • Het besluitvormingsproces beheersen
 • Het tijdschema van de vergadering managen
 • Telefonische vergaderingen
 • Persoonlijk advies voor verdere taaltraining

Oefeningen: De workshop is een evenwichtige mix van theorie, oefeningen en feedback om uw eigen communicatievaardigheden te ontwikkelen. Na een korte introductie van de theorie volgen praktijkoefeningen. Van de deelnemers wordt een actieve rol verwacht, waarbij theorie en praktijkoefeningen gerelateerd zijn aan hun dagelijkse activiteiten. De workshop wordt door zowel een communicatietrainer als een taaltrainer begeleid.

Resultaat: Aan het einde van deze workshop zijn de deelnemers op de hoogte van de specifieke taken van een voorzitter en een deelnemer. Door de intensieve praktijkoefeningen hebben zij zich de instrumenten meester gemaakt, waarmee zij hun vergadering kunnen leiden, het vergaderproces kunnen sturen en een positieve, productieve atmosfeer kunnen creëren.

Kosten: € 595,00 per persoon inclusief lunch, materialen en certificaat

Locatie: Het Nederlands Debat Instituut, Hilversum

Uiterlijke inschrijving: vrijdag 17 juni 2016

Neem voor meer informatie contact op met Kate Rose via kate@thesquaremile.nl of 071 – 532 3356 of schrijf u direct in.