Subsidie taaltraining via voucherregeling OTIB

Het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de Technische installatie Branche (OTIB) biedt een ontwikkelvoucher voor bijscholing en ontwikkeling. De subsidie is door iedere werknemer aan te vragen.

Neem contact op

Kies uw taal

Bekijk alle taaltrainingen

Kies uw taal

Selecteer uw taalSluit

Het betreft:

  • Een tegemoetkoming van maximaal € 1.500,- per persoon.
  • Eigen keuze betreft inzetbaarheid subsidie.

De training dient nuttig te zijn voor de persoonlijke ontwikkeling en gerelateerd zijn aan de installatiebranche. Denk hierbij aan een (technische) taaltraining of een cursus ‘Nederlands op de werkvloer’.

Voor wie is de bijscholing of training?

De voucher is geschikt voor iedereen die werkzaam is in de technische installatie branche, of toekomstige werknemers in de branche. Werknemers die zich verder willen ontwikkelen vanuit hun huidige baan. En mensen die zich willen omscholen/ bijscholen om de kans op nieuwe loopbaanmogelijkheden te vergroten. Een voorwaarde is wel dat het bedrijf aangesloten is bij OTIB.

Aanvragen subsidie voucher OTIB

Allereerst dient er een afspraak gemaakt te worden met een arbeidsmarkt adviseur (speciaal voor intredende werknemers) of loopbaan coach. De coach zal een loopbaan gesprek voeren en helpen bij de keuze voor een geschikte training(en). Hij of zij zal ook de voucher aanvragen en opsturen naar OTIB.

Let op:

  • De subsidie aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Op=op.
  • De mogelijkheid bestaat om voor meerdere opleidingen een voucher aan te vragen. Het totaalbedrag van alle vouchers dient wel onder de € 1500 (inclusief btw) te blijven. Als er extra kosten gemaakt worden, dienen deze uit eigen zak betaalt te worden.

Technische taaltraining op maat

De voucher gebruiken om een taaltraining te volgen is een slimme zet. Heldere communicatie is immers van essentieel belang. Of het nu gaat om het lezen van een handleiding, communiceren in het Nederlands op de werkvloer of instructie geven aan een collega; een taaltraining werkt competentie verhogend.

Iedere training wordt op maat gemaakt, aangepast aan het niveau van de deelnemer(s).
Tijdens de training wordt aandacht gegeven aan:

  • Schrijfvaardigheden
  • Leesvaardigheden
  • Luistervaardigheden
  • Spreekvaardigheden

Onze trainingen zijn desgewenst in-company te volgen. Iedere cursus is werk- en branche gerelateerd en volledig op maat.

Deze pagina geeft een korte samenvatting van de subsidie. Hieraan kunt u geen rechten ontlenen. De voorwaarden betreffende de subsidieregeling kunt u terugvinden op de website van OTIB. 
Deze voucherregeling is een initiatief van Stichting Vakraad Metaal & Techniek. OTIB is uitvoerder van de voucherregeling.