Duits voor Blauw op het Water

Bij Politiemedewerkers in de grensregio bestaat er behoefte aan het opfrissen van de basisbeginselen van het Duits en deze aan te vullen met vakgericht vocabulaire, zodat men met meer gemak in het Duits kan communiceren met Duitse collega’s of bezoekers uit Duitsland, Polen of andere Oost-Europese landen.

Vanuit het Project Internationalisering Politieonderwijs worden er voor de Politie een aantal praktijkgerichte workshops aangeboden. Bij de communicatie op het water is het essentieel dat informatie duidelijk en correct wordt overgebracht en uitgewisseld, zoals bijvoorbeeld bij de aanhouding en eventuele doorzoeking van een vaartuig en lading, alcohol- of drugscontrole, controle van verplichte benodigdheden aan boord, etc. Het uitgangspunt is dat men het geleerde direct kan gebruiken in de praktijk.

In deze workshop, die uit twee dagdelen bestaat, gaan wij in een interactief programma de meest gangbare situaties en het bijbehorend vocabulaire oefenen en opfrissen.

De workshops bestaan uit twee dagdelen. Als u geïnteresseerd bent, neem dan s.v.p. contact op met Hanneke@thesquaremile.nl of 071 – 071 532 3356