Blijf Gezond
Leestijd 1 minuut |  
bericht ouder dan 6 maanden

Blijf gezond

In sommige managementboeken lees je over ‘disruptors’, ‘disruptive technology’ of ‘disruptive innovation’. ’Pak een ander managementboek en je komt de term ‘black swan event’ tegen. Dit zijn gebeurtenissen die onmogelijk werden geacht, maar toch gebeurden, meestal met grootschalige en verstrekkende gevolgen.

Nu ben ik geen managementgoeroe, maar het lijkt mij dat wij geraakt zijn door een “Disruptive Black Swan”. De snelheid en kracht waarmee Europa getroffen is door Corona is onvoorstelbaar. Het aanpassingsvermogen dat het van ons verlangt en zal blijven verlangen is groot. Dus, terwijl we nog niet weten welke kant dit op gaat, wil ik graag mijn accountteam, trainers en onze klanten bedanken. Waarvoor? Voor het feit dat iedereen zich van zijn of haar beste kant laat zien. Trainers zorgen ervoor dat zij zich nieuwe technologieën en werkvormen snel eigen maken en klanten werken graag mee, stellen zich oplossingsgericht op en stappen massaal over op trainingen ‘op afstand’ (online trainingen via Teams, Google Hangouts of Zoom). Mijn accountteam blijft overleggen, biedt ondersteuning, zoekt constant naar oplossingen en maakt het mogelijk dat onze klanten de training blijven krijgen die nodig is, al dan niet in aangepast vorm.

Wij houden rekening met een periode van 3 tot 6 maanden waarin wij maatwerktraining ‘op afstand’ aanbieden. En, zoals de politieke uitspraak luidt; niets is zo permanent in Nederland als tijdelijk… Dus., wie weet, over 6 maanden is taaltraining op afstand, via Zoom of Teams, de nieuwe norm. Of misschien kunnen we elkaar weer ‘face-to-face’ begroeten. En als we afscheid van elkaar nemen, dan gebruiken we wellicht niet meer “tot ziens”, “see you later” of “au revoir” maar:…..

Blijf gezond?

Richard Brame

Directeur, The Square Mile

Blogberichten