“Deze cursus Technisch Engels zou een jaar mogen duren”

Een klantenservicemedewerker bij KPN krijgt de hele dag technische vragen. Over de aansluiting, over storingen, over het kopernetwerk en natuurlijk over alles wat misgaat. De vragen komen binnen via telefoon, mail, WhatsApp, Facebook en Twitter. Ons team wil alle klanten zo goed mogelijk te woord staan en daarom passen we ons taalgebruik aan de klant aan. De gesprekken met onze Engelssprekende klanten konden soepeler, merkte ik. Daarom heb ik me samen met vier andere collega’s ingeschreven voor een cursus Technisch Engels. Bij The Square Mile uiteraard, die verzorgt alle taaltrainingen voor KPN.

Lees meer

De cursus Technisch Engels duurde in totaal 30 uur, maar zou wat mij betreft een jaar mogen duren. Zo leuk en leerzaam was het om samen met de trainster specifieke taalkwesties te doorgronden. Iedere week namen wij een lijstje met technische termen mee, waar wij in de praktijk tegenaan liepen. Zoals: hoe leg je in het Engels uit wat een haalbaarheidsonderzoek is of waar het glasvezelaansluitpunt komt? De trainster droeg steeds drie oplossingen aan om hetzelfde op een andere manier uit te leggen. Ons technisch Engels is dus rijker geworden en dan merk je direct dat je een gesprek met veel meer zelfvertrouwen voert.

Wat ik bijzonder vond aan de cursus, was het gemak waarmee de trainster inspeelde op de verschillende niveaus binnen de groep. Twee van ons hadden best wat moeite met grammatica, maar dat voelde de trainster haarfijn aan. Met humor zorgde zij ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde. We hebben echt ontzettend veel gelachen. De trainster paste heel goed bij ons team, dat was een goede match van The Square Mile!

Femke van Leeuwen, 9 maart 2017
Medewerker klantenservice KPN

Esther is een toptrainer. Ze heeft de trainingen zo ingericht dat ik leer praten, schrijven en luisteren met als onderwerp de bloemenhandel.

Erik, Bloemenhandel. 17 maart 2017

‘The Square Mile denkt écht vanuit de wensen van Gemeente Tilburg’

In 2016 hebben de medewerkers van ons Klant Contact Centrum een taaltraining Engels gevolgd om niet-Nederlandstaligen goed te woord te kunnen staan. Denk aan asielzoekers, EU-burgers of buitenlandse studenten die een paspoort of rijbewijs willen aanvragen. Na een zoektocht langs lokale taalbedrijven in de gemeente Tilburg zijn we uitgekomen bij The Square Mile. In The Square Mile vonden wij een flexibele en professionele maatwerktaaltrainer, die echt denkt vanuit de wensen van de klant.

Lees meer

Onze belangrijkste wens was dat iedereen het zelfvertrouwen heeft om Engels te spreken, zowel aan de balie als over de telefoon. Een flexibele inplanning van de trainingsdagen was voor ons ook erg belangrijk. Op basis van deze en andere wensen heeft The Square Mile een voorstel uitgewerkt voor een taaltraining Engels met verschillende instapniveaus. Daarin stond uitgebreid beschreven hoe de lessen eruit kunnen zien: inhoud, leerdoelen, lesmaterialen, taaltrainer, planning en kosten. Na individuele intakegesprekken met de deelnemers zijn er naar kennisniveau vijf trainingsgroepen van start gegaan.

Deelname aan de taaltraining Engels was vrijwillig, maar veel van onze medewerkers hebben er gebruik van gemaakt. Met succes! Wat ik vooral terughoor, is dat mensen zich nu comfortabeler voelen om Engels te spreken. Ook was de inhoud van de lessen goed afgestemd op de dagelijkse werkpraktijk. Bovendien verliep de samenwerking soepel: de communicatie en organisatie waren perfect. Mochten wij onze medewerkers ook in het Duits willen scholen, dan schakelen we The Square Mile zeker weer in!

Marjon van der Maat
Afdelingshoofd Dienstverlening Gemeente Tilburg

Ik wil je graag laten weten, dat ik een superleuke en interessante eerste les heb gehad!

De ontvangst door de trainster was allerhartelijkst en omdat we al de telefonische intake hadden gedaan een aantal weken geleden, waren de gestelde leerdoelen ook duidelijk.  Verder heeft zij me voor zelfstudie en als voorbereidingen voor de komende lessen, de mooie Outcomes handouts (Intermediate student book en workbook) meegegeven en een klapper Zakelijke taaltraining plus een heel handig overzicht van zorgvuldig geselecteerde educatieve websites op het gebied van Engelse taalverwerving.

Ik ben daarom heel tevreden met alles. De trainster heeft als Engelse uiteraard een prachtige Britse tongval, dus dat zal me prima helpen om ook de juiste uitspraak goed onder de knie te krijgen.

Zie uit naar de volgende les. Dank je nogmaals voor alles.

Freddy Soer, 7 maart 2017

The Square Mile is professioneel mét persoonlijke aandacht.

Voor de deur van Shunter B.V. is een spoorwegovergang die iedere dag wordt gefotografeerd. Dat geeft wel aan hoe speciaal ons materieel is. Shunter doet onderhoud, revisie en schadeherstel van locomotieven en wagons voor goederen. Dus wat het onderhoudsbedrijf van NS doet voor personenvervoer, doen wij voor goederenvervoer.

Suzanne Visser
HR-manager Shunter B.V.

Lees meer

Ik ben hier nu twee jaar HR-manager. Wat mijn baan uitdagend maakt, is dat ik met specialisten werk. Ik plan de juiste vakmensen in en zorg dat hun specialistische kennis up-to-date blijft.

Taal leren of tolk meenemen

Vorig jaar kregen wij een bijzonder verzoek van een van onze klanten: onderhoud verzorgen in Franstalig België. Onze monteurs moesten daarvoor de basis van de Franse taal beheersen óf een tolk meenemen. Toen heb ik drie taalinstituten geselecteerd, waaronder The Square Mile. Ik had meteen goed contact met directeur en oprichter Richard Brame, professioneel maar met persoonlijke aandacht. Alhoewel The Square Mile een groot bureau is, had Richard altijd tijd voor mij. Hij zorgde ervoor dat de afstand klein was. Ook bracht hij ons in contact met een bevlogen taaltrainer Frans en Duits met ervaring in de railbranche. Het grootste deel van onze klanten spreekt Duits, dus ik zag direct meer mogelijkheden voor taaltrainingen.

Taaltraining smaakt naar meer

Uiteindelijk zijn we drie trainingstrajecten gestart bij The Square Mile: een groepstaalcursus Frans, een individuele taaltraining Duits én een individuele taaltraining Engels. De trajecten zijn alle drie succesvol verlopen. De trainer wist de stof heel aantrekkelijk te maken. Hij liet de monteurs in de groepscursus bijvoorbeeld strips vertalen als thuisopdracht. En met de cursist Duits oefende hij vooral spreekvaardigheid. De kracht van The Square Mile is dat er goed naar de deelnemers wordt gekeken. Er wordt bepaald geen standaardprogrammaatje afgedraaid. En de resultaten zijn zo goed dat ik nu bezig ben met een nieuwe uitvraag voor een groepstaaltraining Duits, die waarschijnlijk in september gaat starten!

Door de gehele training werd mij alle ruimte geven om mij de stof zo duidelijk mogelijk te maken. Tevens speelde de docent in op mijn kunnen en verlangen. 

Klantmanager, 17 februari 2017
Training Duits, Vervoerder

Taaltraining zakelijk Engels: van schrijfopdracht tot rollenspel

Soms zijn cursussen saai, maar een taaltraining zakelijk Engels van Maria Mackay is gewoon echt heel leuk. Ik ben erg te spreken over de taaltraining die The Square Mile voor ons adviesteam bij Van Oers Corporate Finance organiseerde.

Sander Collé
Directeur Van Oers Corporate Finance

Lees meer

De training was afwisselend en we leerden veel door interactie. We kregen schrijfopdrachten, Maria liet ons rijmen voor Sinterklaas en we voerden onderhandelingsopdrachten uit in de vorm van rollenspellen. Maria zelf is een bijzondere dame met goede humor, recht door zee en lekker ongecompliceerd. Iedereen vond het fijn om een cursus zakelijk Engels van haar te krijgen.

Je staande houden in de bestuurderskamers

De adviseurs in ons team begeleiden ondernemers die een bedrijf willen verkopen of aankopen. De helft van die ondernemers is in gesprek met buitenlandse bedrijven en dan is de voertaal altijd Engels. Het is dus van groot belang dat onze adviseurs zich staande houden in de bestuurderskamers van internationale bedrijven. Dat is soms in het Nederlands al lastig! Met de taaltraining zakelijk Engels wilden wij niet alleen de taalvaardigheid van onze mensen versterken, maar ze ook meer comfort bieden in de Engelse taal. Ze moesten de finesses onder de knie krijgen, van informele chit-chat tot lastige formele onderhandelingen.

Dragons’ Den in taaltraining zakelijk Engels

Het leerdoel van de taaltraining zakelijk Engels is zeker gehaald. Ons adviesteam, en dan met name de jongere generatie, komt nu professioneler over en heeft meer zelfvertrouwen. Ook wel logisch, want als je drie uur lang met elkaar in een trainingsgroep zit, leer je heel veel. Van de taaltrainer, maar ook van elkaar. Het mooiste vond ik dat we het televisieprogramma Dragons’ Den mochten naspelen in een rollenspel. Onze adviseurs hadden elk een eigen businessplan voor een start-up. Zij moesten een fictieve commissie van investeerders ervan overtuigen om in hun start-up te investeren. Leuk én leerzaam!

Zeer begripvolle, kundige en goede trainer. Begrijpt snel de behoefte van de cursist en speelt daarop in. Ik ben zeer tevreden over de invulling van de cursus.

Handhaving Wet- en Regelgeving, training Spaans 10 februari 2017

De training zakelijk Engels sloot goed aan bij onze praktijk

Het Fonds Podiumkunsten krijgt per jaar een paar duizend subsidieaanvragen te verwerken. Slechts een klein deel daarvan is opgesteld in het Engels. Toch vonden wij het belangrijk om juist voor die aanvragen een professionele taaltrainer Engels in te huren. We zochten specifiek naar een bureau dat kon aansluiten bij de behoeften van onze overheidsorganisatie.

Paul Stolwijk, Hoofd subsidiebureau
Fonds Podiumkunsten

Lees meer

We wilden onze mensen een incompany training bieden die ze wegwijs kon maken in het juridisch-Engelse subsidiejargon. The Square Mile voldeed heel goed.

Persoonlijk en zorgvuldig

Na het eerste gesprek met directeur Richard Brame was ik overtuigd door zijn aanpak. We kwamen erachter dat het zinvol was om ook de bredere taalvaardigheid op te frissen: spreken, schrijven en luisteren. Vijf groepen van in totaal 27 man hebben gedurende dertien weken 2,5 uur les gehad − een stevig trainingstraject zakelijk Engels dus. Ik ben te spreken over de zorgvuldige voorbereiding. The Square Mile heeft met iedere deelnemer een intakegesprek gevoerd van een halfuur, om het startniveau te bepalen én om het programma goed af te stemmen op de praktijk.

Flink effect, ook voor de toekomst

De communicatie met The Square Mile verliep snel en soepel, de trainers waren vakkundig en het resultaat van de training zakelijk Engels mag er absoluut zijn. De deelnemers zijn tevreden, blijkt na de evaluaties. Ze hebben samengewerkt aan hun eigen trainingsdoelen, met elkaar en met de trainer, en dat heeft een flink effect gehad. Wat ik persoonlijk een voordeel vind, is de praktische vocabulairelijst waar iedereen in groepjes aan heeft gewerkt. Daar zullen alle medewerkers in de toekomst nog profijt van hebben. Dus ja, een samenwerking met The Square Mile verdient zeker mijn aanbeveling!

Prima docent, vriendelijk, gezellig, goede uitleg. Het heeft mij zeer veel plezier in de taal gebracht, ik weet weer waarom ik graag vloeiend Duits zou kunnen spreken.

Beleidsmedewerker, 31 januari 2017
Woningcorporatie

Grant Thornton

Grant Thornton is een middelgrote accountancy- en adviesorganisatie, gevestigd in de Randstad. We zijn aangesloten bij het wereldwijde netwerk van Grant Thornton International Ltd. (Grant Thornton International). Engels is vaak de voertaal voor contacten met cliënten en collega’s uit ons internationale netwerk. Ook in Nederland gevestigde cliënten hebben soms Engels als voertaal.

Lees meer

Uitmuntende kwaliteit is één van onze kernwaarden, wat ook inhoudt dat we onze cliënten in zeer goed Engels te woord staan. De taalvaardigheidstrainingen van The Square Mile leveren hieraan een positieve bijdrage. Een persoonlijke intake aan het begin van de cursus zorgt voor een op maat gemaakte training op het juiste niveau. De achtergrond van de trainers maakt de trainingen nog waardevoller en praktisch toepasbaar. Van accountancy en juridisch tot secretariaat, The Square Mile zorgt voor een trainer met een gelijkwaardige achtergrond. Onze medewerkers leren zo Engelse vaktermen in de juiste context te plaatsen en goed te gebruiken. Het intensieve contact tussen The Square Mile en Grant Thornton staat voor trainingen van een uitmuntende kwaliteit!

 Human Resources

Uitstekende training, op maat gesneden, veel persoonlijke aandacht voor de kandidaat. Vele voorbeelden, goede correcties, veel achtergrond materiaal, goed tempo. Prima cursus materiaal, de boeken zijn handzaam, kleine units die je gemakkelijk kunt maken als huiswerk, fun factor ook belangrijk.

Commercial specialist, 15 December 2016
Telecommunications

Erg tevreden over de cursus. Er is goed gekeken naar mijn wensen en heb precies geleerd wat ik wilde leren. Erg fijn dat dit 1 op 1 was. Het is wel behoorlijk intensief, maar het scheelt zoveel dat het op je eigen werkadres kan.

Milieuinspecteur. 5 januari 2017
Overheid

De trainer reageert niet alleen op uitgesproken vragen, maar ook op subtielere signalen. Zodra ze in de gaten heeft dat wij (of één van ons) iets niet helemaal begrijpen, gaat ze de materie net zolang behandelen totdat we het wel begrijpen.

12 september 2016
Telecombedrijf

Vooral de manier waarop we betrokken werden in de hele cursus was werkelijk iedere les perfect.

ICT specialist, Telecoms

De eendaagse opfriscursus Nederlands van The Square Mile is echt een aanrader.

Inhoudelijk sterk, een duidelijke structuur, lekker interactief en veel ruimte om te oefenen met voorbeelden uit onze eigen praktijk. Wij werkten met cases die wij van tevoren hadden aangeleverd. Die zijn uitgebreid aan bod gekomen en bovendien had de trainster oog voor onze individuele vragen. Zij bracht de stof enthousiast over en nodigde ons uit om actief deel te nemen. Dat werkte uitstekend. Als ik nog eens een opfriscursus Nederlands nodig heb, neem ik zeker weer contact op met The Square Mile!

30 juni 2016
ICT bedrijf

Ik kom nu veel meer te weten en ik pas de nieuwe opgedane kennis zoveel mogelijk in de dagelijkse communicatie toe. Ik heb heel wat aan de training gehad. De trainer kan ontzettend goed luisteren. En probeerde mijn vragen middels uitleg en voorbeelden te beantwoorden. Door haar uitstekende uitleg/ toelichting ben ik veel verder gekomen dan voorheen.

Verschillende deelnemers, taaltraining Nederlands als eerste taal, 1 juni 2016
ICT/Telecombedrijf

Enorme professionele onderwijs stijl. Goede afstemming van lesstof en lessen onderling altijd mogelijk. In betrekkelijk korte tijd naar een (veel) hoger taalniveau gebracht.

Kees, Senior Inspecteur, 10 mei 2016
Overheid

We zijn intensief met de taal bezig…

…onze trainer laat ons vrij uit spreken en geeft subtiel aan waar we ons grammaticaal kunnen verbeteren. Daarbij wordt er veel gelachen (ook dat doen we in het Engels ;-). waardoor de tijd omvliegt en we veel plezier in het leren hebben en houden.

John, 21 april 2016
Douane Rotterdam

Zeer plezierige lessen en een goede capabele docente. Ik ben enthousiast over deze training. Een leuke en leerzame manier van leren. Deze training sluit goed aan bij de praktijk.

5 april 2016
Gemeente Baliemedewerker

Geweldige uitleg, en super leraressen. De lesstof was goed en zeer uitgebreid.

Stefan, 29 maart 2016
Engineer, Offshore Service Provider

Het was leuk en leerzaam om te mogen deelnemen …en inderdaad heb ik enorm genoten van de cursus, en samen met de trainer en mijn collega’s hebben we enthousiast de actualiteit en de wereldproblemen besproken. En uiteraard weer heel wat bijgeleerd.

Ken, 14 maart 2016
Principal Consultant, Management Consultancy

De training bevalt goed. Een bevlogen trainer die op een luchtige en eenvoudige manier relevante praktijkvoorbeelden koppelt aan de lesstof.

Marc, 15 februari 2016
Verkoopmanager Keuringsbedrijf

Veel afwisseling en humor. Prima training, veel geleerd. Training is goed van opbouw met goede docente die met veel afwisseling en humor de interesse voor de Engelse taal wist te wekken.

Charles, 17 december 2015
Overheid